Zam, otopark yapımı için gelecek

27 Ağustos 2014 16:01

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 6 yıldır zam yapmadıkları suya bir miktar zam yapılacağını açıkladı. Günaydın suya yapılacak zamdan gelen gelirin otopark yapımlarında kullanılacağını belirtti. Öte yandan Günaydın, Gökkubbe, aydınlatma, yol, yeni sanayi ve şiddetli hissedilen depremle ilgili görüşlerini iletti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehrin farklı yerlerine yapılacak olan otoparklara kaynak arıyor. Bu anlamda belediyenin gelirlerini artırma yoluna giden Günaydın, 6 yıldır zam yapılmayan su fiyatlarının bir miktar artırılacağını duyurdu. Yapılan zammın vatandaşları olumsuz etkilemeyeceğini ve buradan gelecek gelirle yeni yatırımlara yöneleceklerini belirten Günaydın, bu konuda vatandaşlardan anlayış beklediğini açıkladı.

“YOLLARI YAPAMIYORLAR VATANDAŞ BENİ AZARLIYOR”

Öte yandan Karayollarının yaptığı yoldaki olumsuzluklar nedeniyle vatandaşların kendini azarladığını ve bundan dolayı her yere pankart asarak “Bu yol bizim sorumluluğumuzda değildir” yazdıracağını açıklayan Günaydın, “Vatandaş SDÜ-Sav hattındaki yolun halini benden iyi biliyor. Bu yüzden beni azarlıyor. Bu nedenle 20 kadar pankart hazırlayıp ‘Bu yolların sorumlusu Karayollarıdır Belediye'nin hiç bir sorumluluğu bulunmamaktadır’ şeklinde yazdırıp astıracağım. Geçen dönem yazdırmıştım ama onlar az sayıda kaldı etkili olmadı. En azından bizden kaynaklandığı bilinmez. Yolları yapamıyorlar vatandaş beni azarlıyor. Herhalde beni azarlatmaları için yapıyorlar. Bitirin artık bu yolları! Bitirmeyecekseniz verin bana kardeşim ben bitireyim” dedi.

YENİ SANAYİ İÇİN SÖZ VERDİ

Diğer taraftan Gül Sanayi Sitesi'nin devamı niteliğinde yeni bir sanayi sitesi oluşturulması yönündeki projeye de destek sözü veren Günaydın, “Bu konuda esnafımıza yardımcı oluruz. Belediye Meclisi'ne konu gelir. Bu dönem AK Parti ve MHP üyeleri daha uyumlu çalışıyorlar. Biz imar konusunda yapılması gereken neyse yaparız” diye konuştu.

DEPREM DEĞERLENDİRMESİ

Şiddetli hissedilen Ağlasun depremine yönelik olarak da açıklamada bulunan Başkan Günaydın, “Isparta bir deprem bölgesi. Bunun bilincinde olmamız lazım. Depremleri önleyemezsiniz.  Isparta tarihinde çok deprem var. 1914 depremi Isparta için felaket olmuş. Isparta birinci derece deprem bölgesi.  Deprem, kentsel dönüşümün önemini ortaya çıkarıyor. Kentsel dönüşümde rant olayının çok ötesine geçemediğimiz görülüyor. Bunun ötesine geçilmeli. Kısa zamanda şehrimizdeki çürük binaların dönüştürülmesi lazım. İnsanları deprem  değil çürük binalar öldürür. Statiği betonarmesi kuvvetli binalar  yapılmalı . Bu konularda titiz şekilde çalışmamız lazım.   Bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyorum. Duyarlı olursak çözüm daha kolay olur. Belediye olarak sadece bu konuda çalışan özel müdürlük kurdum.  Son deprem bu konunun önemi bir kez daha ortaya koydu” şeklinde konuştu.

 “ONLAR KARARTSIN BEN AYDINLATIRIM”

Bu arada Otogardan Kaymakkapı Meydanı’na kadar yeni aydınlatma düşündüğünü ifade eden Günaydın, “Onlar karartsın biz aydınlatalım. Ne kadar ampul sökersek karımız diyorlar. Bu parti ampul partisi. Ampulleri çoğaltsınlar. Bu ampulleri biz takıyoruz. Ben şuanda 800 bin lira elektrik faturası ödüyorum.  Özelleştirme adı altında insafsızlaşma başladı. Şehri karartma ve yok etme politikası. Ben de şehri aydınlayacağım. Belki utanırlar, belki Kaymakkapı Meydanı’nın parasını biz ödeyelim derler. Ama ne gezer” dedi.

“GÖKKUBBE’NİN İHALESİ BU HAFTA YAPILACAK”

Son olarak Gökkubbe’ye yeni ilave projeler koyduklarını ve bu hafta ihaleye çıkacaklarını bildiren Günaydın, “Bunlar ihale hazırlığında ve anahtar teslim olacak. Onun da kronometresi başladı. İnşallah ihalesi yapılacak. Isparta’nın onur duyacağı ve çok kullanacağı bir yer olacak. Bazı kanatlar Günaydın’ın parası yok, yapamayacak diye menfi protestolara başladı. Ama onlar biraz üzülecek. Bu hafta ihale yapılacak. Profesyonel bir ihale olacak ve Türkiye çapına açık olacak. 10 tane sosyal tesise bedel bir bina olacak” diye konuştu.

 

Bu haber 879 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...