Bu okula gelene 70 TL kıyafet yardımı yapılacak

17 Eylül 2014 19:16

Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nu yeni eğitim döneminde sadece 2 öğrenci tercih etti. Bu kapsamda teşvik amacıyla hayırseverler tarafından okula gelecek her öğrenciye 70 TL’lik kıyafet yardımı yapılacak.

Isparta’da okul dönüşümleri kapsamında bazı okullarda yoğunluk nedeniyle sığınaklar, spor salonları dersliğe çevrilirken bazı okullarda ise fiziki imkânların genişliği nedeniyle sınıflar doldurulamadı. Bunun bir örneği de Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşandı. 850 öğrenci kapasitesine sahip okulda şu anda 346 mevcuduyla Gülistan Lisesi bulunuyor. Dönüşüm kapsamında buna bir de Gülistan İmam Hatip Ortaokulu eklendi. Ancak yeni eğitim-öğretim yılında ortaokulu sadece 2 öğrenci tercih etti.

2 ÖĞRENCİYE BİR SINIF AÇILDI

Edinilen bilgiye 2 öğrenci için ortaokul kısmında bir sınıf oluşturulmuş durumda. Hatta öğretmenlerin, öğrenciler derslerinden geri kalmasın diye derse girdikleri öğrenildi.

GÜLİSTAN İMAM HATİP ORTAOKULU’NU TERCİH EDECEK

HER ÖĞRENCİYE 70 TL KIYAFET YARDIMI YAPILACAK

Öte yandan Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nu daha cazip hale getirmek ve sınıfları doldurmak adına hayırseverlerin kampanya bile başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda okulu tercih edecek her öğrenciye 70 TL değerinde kıyafet yardımı yapılacağı bildirildi. Mahalle sakinleri de kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.

KAYIT YA DA NAKİLLE TERCİH EDİLEBİLECEK

Bu arada Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’na 28 Eylül’e kadar kayıt yöntemiyle daha sonra da nakil yöntemiyle başvuru yapılabilecek.

 

Bu haber 1144 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...