Bisiklet yolumuz göründü! Ama nasıl kullanacağız?

23 Eylül 2014 18:46

Isparta’da ilk kez uygulamaya geçecek olan bisiklet yolu Mimar Sinan Caddesi’nde belirdi. Şu anda yaklaşık 400 m’lik mesafede kendini gösteren yolun etkin bir şekilde kullanılamayacağı görüşü ortaya çıktı. Sebep; Araç parkı, ceplerin bisiklet yolunun içinde yer alması ve yolun tam anlamıyla bisiklet sürücüleri için tasarlanamaması.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayal ettiği Isparta’yı yavaş yavaş şekillendiriyor. İlk olarak altyapısıyla birlikte yolları yenileyen Günaydın şimdi de bisiklet yolunu yapmaya başladı. Ancak vatandaşlar bisiklet yolunun bu haliyle işlemeyeceğini ve amacına hizmet edemeyeceğini öne sürüyor. Şu anda Belediye önünde başlayan ve Karpuz Çeşmesi önünde son bulan bisiklet yolunun çalışmalar bittiğinde nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.

‘’BİSİKLETİ ELİMİZLE Mİ GETİRİP GÖTÜRECEĞİZ?’’

Vatandaşlar sadece 400 m’lik mesafede oluşturulan bisiklet yolu için olumlu düşünmüyor. Çünkü yol, çarşı merkezinde yani trafik yoğunluğunun oluştuğu her yerde işlemiyor. Bu yüzden çoğu kimsenin bu yolu gerçekten bisiklet yolu olarak kullanmayacağı düşünülüyor. Ayrıca yol sadece Mimar Sinan Caddesi’ni kapsıyor. Yani belediye önüne kadar gelen bir bisikletli Mimar Sinan Caddesi’ni geçebiliyor fakat Karpuz Çeşmesi önündeki kavşakta yol bitiyor. Buradan kendine yol ayrılmayan bisikletli ya direkt trafiğin içine karışması gerekiyor ya da burada bisikleti eline alıp öyle devam etmesi gerekiyor.

‘’CEPLER BİSİKLET YOLUNUN İÇİNE KALDI’’

Öte yandan vatandaşların bisiklet yolunun işlemeyeceği yönündeki bir diğer iddiası da Mimar Sinan Caddesi’nde toptancılar için ayrılan cepler. Şu anda bu cepler bisiklet yolunun içine kalıyor. Yani bir toptancı mal indirmek için cebe girerse bisiklet yolunun işleyişini bitiriyor.

‘’GÖSTERMELİK YAPILMASIN’’

Diğer taraftan vatandaşlar, düşüncenin Isparta’ya yakıştığını fakat işlemeyen bir projenin yapılmasının hiçbir manasının olmadığını savunuyor. Araç sayısının her geçen gün arttığı Isparta’da artık bisiklet ve motosiklet kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden vatandaşlar böyle önemli bir konunun enine boyuna araştırılarak ve gerçekten amacına uygun yapılması gerektiğini savunuyor.

 

Bu haber 874 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...