“Karacaören için Eğirdir’i pazarlıyorlar!”

1 Ekim 2014 18:57

Karacaören 2 suyunun yapılan analizlerde kalitesiz çıkması sonrası Antalya’nın içme suyu olarak Eğirdir Gölü’ne yöneldiği iddia edildi. Bu iddianın kendilerine kadar geldiğini ve Eğirdir halkının bu konuda tedirgin olduğunu belirten CHP İl Başkanı Şenol, “Karacaören için Eğirdir Gölü’nü pazarlıyorlar. Bu nasıl bir saçmalıktır” dedi.Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de, milyonluk şehrin Eğirdir Gölü’nden su kullanması durumunda Eğirdir’in haritadan silineceğini belirterek “Hepimiz aklı başında insanlarız. Bunun yorumu bile olamaz” diye konuştu.

Karacaören 2’nin Antalya tarafından içme suyu olarak planlanması Isparta’yı harekete geçirmişti. Çünkü Isparta’da bulunan bazı işletmelerin atık suları buraya karışıyordu. Hatta bunun için Isparta’da bir heyet oluşturulmuş ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bir zirve gerçekleştirilmiş, Karacaören 2 yerine alternatif bir içme suyu kaynağı oluşturulması talebinde bulunulmuştu. Ancak Türel, bu öneriye sıcak bakmamış ve konuyu Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın takip ettiğini belirtmişti. İşte bu gelişmelerden sonra gündeme bomba gibi bir iddia düştü. Antalya’nın Karacaören 2’nin yerine alternatif olarak Eğirdir Gölü’nü düşündüğü ve içme suyu olarak Eğirdir Gölü’nü kullanmak istediği, bunun üzerine de Bakanlığın da uhdesinde yeni bir çalışma başlatıldığı ileri sürüldü.

“ISPARTA’NIN İÇMEDİĞİ SUYU ANTALYA İSTİYOR”

İddianın kendilerine kadar geldiğini ve bu konuda uzmanlarla yaptıkları görüşmelerde olayın doğru olduğunu tespit ettiklerini belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Eğirdir Gölü’nün Karacaören için Antalya’ya pazarlandığını ileri sürdü. Karacaören’e Isparta’daki atık suların karışması sonrası yapılan analizde değerlerin kötü çıkması üzerine böyle bir alternatifin gündeme geldiğini iddia eden Şenol, şunları söyledi; “Bu yüzden Eğirdir Gölü’ne yönelme söz konusuymuş. Ama Eğirdir Gölü’nün çok büyük kendi sıkıntıları var. Isparta’nın içme suyunun bir kısmı Eğirdir Gölü’nden geliyor. Konunun uzmanlarıyla yaptığımız görüşmede Eğirdir Gölü’nün kirliliği şu anda mevcut. İl Sağlık Müdürlüğü’nün yeteri kadar kirlilik yok raporu var. Hâlbuki bu çok yanlış. Tarım ilaçlarından kaynaklanan büyük bir problem var. Eğirdir Gölü’nün suyunu içmek çok büyük bir tehlike. Uzmanların elinde bu konuda belgeler var. Onlar da yakın zamanda basın toplantısıyla bu konuyu gündeme getirecek. Eğirdir Gölü’nün içme suyu kaynağı olarak kullanılmamasını istiyoruz. Düşünün Ispartalının bile içmek istemediği Eğirdir gölü suyunu Antalya kullanmak istiyor. Karacaören için Eğirdir Gölü’nü pazarlıyorlar. Bu nasıl bir saçmalıktır.

“PLATFORM OLUŞTURULMUŞ DURUMDA”

Şu anda Eğirdir Gölü’nün Antalya’ya içme suyu olarak verileceği söylentisi Eğirdir halkını ayağa kaldırmış durumda. Yani Antalya Karacaören’e alternatif olarak Eğirdir Gölü’nü seçmiş. Eğirdir Belediyesi’nin bile bu konuda verilmemesi için çalışma başlattığını öğrendik. Bugünlerde Eğirdir’deki her STK toplantı üzerine toplantı yapıyor. Niye? Eğirdir Gölü’ndeki suyun Antalya’ya verilmemesi için. Resmen bir platform oluşturulmuş durumda.”

“ANTALYA BURADAN SU ALIRSA EĞİRDİR GÖLÜ TARİH OLUR!”

Öte yandan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de böyle bir çalışmanın yapıldığını kendilerinin de duyduğunu belirterek, “Milyon nüfusu olan bir şehir buradan su alırsa Eğirdir’de su mu kalır? Hepimiz aklı başında insanlarız. Bunun yorumu bile olmaz” dedi.

“EĞİRDİR GÖLÜ TÜRKİYE’DE ACİL DURUMLARDA

1. DERECE İÇME SUYU KAYNAĞI OLARAK PLANLANMIŞ”

Diğer taraftan AK Parti Milletvekili Recep Özel ise geçtiğimiz günlerde Eğirdir Gölü’yle ilgili yapmış olduğu bir açıklamada “Eğirdir gölü çok büyük stratejik öneme sahip. Savaş, afet gibi olağanüstü durumlarda Eğirdir Gölü Türkiye’nin 1. Derece içme suyu kaynağı olarak planlanmış” şeklinde konuşmuştu. Eğirdir halkını tedirgin eden bu olayla ilgili yetkililerden nasıl bir açıklama geleceği merak konusu.

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...