Köylerin ihtiyaçlarının belirlendiği genel görüşmede ‘’Haberim yoktu’’ krizi

18 Ekim 2014 13:05

İl Genel Meclisi’nde kapanan 29 belediyenin ardından ortaya çıkan sorunların tespiti için oluşturulan komisyonda kriz çıktı. Yaklaşık 1 aydır üzerinde çalışılan rapor için komisyon üyesi Cengiz Kocabaş, ‘’Haberim yok. Bu rapor ne zaman hazırlandı? Köylere kimler gitti’’ dedi. Bunun üzerine devreye giren AKP’li üyeler ‘’Bu arkadaşın sanırım gündemden haberi yok’’ deyince ortalık karıştı.

İl Genel Meclisi ekim ayı son toplantısı tartışmaların ışığında gerçekleşti. 29 Belediyenin kapatılmasından sonra köye dönüşen yerleşim birimlerinin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla açılan genel görüşme ve hazırlanan rapor, AKP ile MHP’yi karşı karşıya getirdi.

‘’BU RAPOR NE ZAMAN HAZIRLANDI BENİM NEDEN HABERİM YOK?’’

Genel görüşmede ihtiyaçları içeren raporun okunmasından sonra söz alan MHP’li meclis üyesi Cengiz Kocabaş, ‘’Komisyon raporları okundu ama komisyonun her üyesi bu toplantılara katıldı mı, katılmadı mı? Haberi var mı, yok mu? Daire müdürleri mi bu komisyon raporları için bu ihtiyaçları belirttiler. Daha dün eksikliklerini ve ihtiyaçlarını belirttiler. Bu rapor ne zaman yazıldı ve nasıl gerçekleşti? Onu anlamak istiyorum. Ben merkez meclisi üyesiyim. Bir komisyon üyesiyim. Bundan dolayı da benim ilgilenmem veya köylere gitmem merkez köylerde neler eksik bilmem gerekiyor. Benim de gitmem gerekiyordu. Bir başka merkez üyesi arkadaşımız gitmiş midir?’’ dedi.

‘’MUHALEFETİN ÜYELERİ DE KÖY KÖY BİZİMLE BİRLİKTE GEZDİ’’

Bunun üzerine söz alan AKP Meclis Üyesi Nail Bayram, Kocabaş’ın gündemi takip etmediğini ileri sürerek, ‘’Sanıyorum arkadaşımız gündemi takip edemedi. Bu konu gündeme geldiğinde komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmanın hazır olduğunu belirttik. Raporun da hazır olduğunu belirttik. Ancak komisyon çalışmalarında tespit edilen ihtiyaçlar dışında köylerimizin acil ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda şube müdürlerimize genel görüşme sırasında söz verildi. Arkadaşımızın belirtmiş olduğu konu şube müdürlerimizin belirtmiş olduğu konulardır. Bizim raporumuza sadece 3 liste eklendi. Onun haricinde raporumuz tamamen arkadaşlarımızın tespitlerine dayandı. Arkadaşlarımız köy köy dolaştılar. Bu ekibe Cengiz Bey katıldı mı bilmiyorum. Ancak diğer arkadaşlarımız her ilçe kendi köylerini, daha sonra da ortak komisyonun oluşturduğu heyette bu arkadaşlarımızın tespitlerini tek tek inceledi. Gerçeğe en yakın olabilecek şekilde rapor hazırlandı. Raporumuz daha önce hazırlandı. Sadece burada genel görüşme sırasında rapora katkı sunuldu’’ diye konuştu.

‘’ÜSTÜNKÖRÜ ÇALIŞILAN BİR RAPOR DEĞİL’’

Son olarak konuya açıklık getiren İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat da 1 aydır bunun çalışmasının yapıldığını ifade ederek ‘’Köylerimizde birinci acil öncelik ihtiyacımız nedir, doğrultusunda bir çalışma yapılmasını istedim. AK Parti grubu olarak tüm İl Genel Meclisi arkadaşlarım yerinde, fiili olarak hepsi oralardaki acil ihtiyaçları tespit ettiler. 1 aydır bunun çalışmasını yapıyoruz. Hangi köyde kilit taşı eksik, hangi köyde içme suyu sıkıntısı var? Hangi köyde yer altı kanalizasyon şebekelerinde, içme suyu depolarında sıkıntı var? 1 aydır bunun görüşmeleri yapılıyor. Çarşamba günü genel görüşmeye konuyu açmıştık. Burada da memur arkadaşlarımızdan özel idare içerisindeki ihtiyaçların raporlarını istemiştik. O gün söylem olarak dile getirdiler. Bugün sabah da yazılı olarak eklenmiş şekilde komisyon raporu tamamlanmış oldu. Bu özveri ile hazırlanan bir rapordur. Öyle üstünkörü çalışılan bir rapor değil. Tamamen bütün köylerde birebir ne ihtiyacımız varsa yerinde, arazide tespit edilen ihtiyaçlardır’’ şeklinde konuştu. Bu tartışmaların ardından oylamaya sunulan rapor  kabul edildi.

 

Bu haber 712 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...