Karşılıksız çekte ibraz oranı İstanbul ve Ankara’yı geçtik!

23 Ekim 2014 15:36

Bankalar Birliği, 81 ilin içinde olduğu ödenmeyen çek haritasını yayımladı. Verilere göre Isparta’nın durumu hiç de parlak değil. İlimizde ‘Karşılıksız İşlemi Yapılan Çeklerin Bankalara İbraz Edilen Toplam Oranı’ yüzde 3.6 olarak hesaplandı. Bu oran İstanbul ve Ankara gibi mega kentlerden bile yüksek.

Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin Türkiye’de ilk kez üzerinde çalıştığı ödenmeyen çek haritası yayımlandı. Isparta’da ‘Karşılıksız İşlemi Yapılan Çeklerin Bankalara İbraz Edilen Toplam Oranı’ yüzde 3.6 olarak hesaplandı. Bu İstanbul ve Ankara’dan dâhi yüksek.

2,5 MİLYONLUK ÇEK’İN ÖDEMESİ YAPILMADI

Çek Risk Haritası’na göre Isparta’da ödenmeyen tutar 2 Milyon 644 Bin TL. Karşılıksız çek sayısı ise 92 olarak hesaplandı. Protesto Edilen Senet açısından da Isparta’nın durumu iç açıcı değil. Ocak-Ağustos 2014’te 17 Milyon TL değerindeki Senet Protesto oldu. Güven Endeksi’nde Isparta 81 kent içerisinde 43’üncü olabildi. Isparta’da 2704 senet ise protesto edildi. Protesto edilen senet perspektifinden bakıldığı zamanda Isparta Güven Endeksi’nde Türkiye 35’incisi oldu. Ayrıca Isparta’nın verileri diğer illerle kıyaslandığında İstanbul ve Ankara’nın da üzerinde olduğu görülüyor.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...