Ispartalılar Başkan Günaydın’dan yatırım bekliyor

23 Ekim 2014 15:36

Vatandaş, bir süredir rutin belediyecilik hizmetlerine yönelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan yatırım bekliyor. Özellikle AK Parti milletvekillerinin Günaydın’a Isparta’yı ilgilendiren projelerde destek sözü vermesi beklentiyi yükseltti. ITKM, otoparklar ve fabrikalar konusunda somut adımlar atılması gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl hem ekonomiye hem de istihdama yönelik projeler geliştirip hayata geçiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son dönemde rutin belediyecilik hizmetlerine yöneldi. Özellikle yol çalışmalarına ağırlık veren Günaydın, bu süreçte yatırım konularını askıya almış durumda. Ancak Isparta halkının Başkan Günaydın’dan önemli beklentileri var.

YILAN HİKÂYESİNİ DE GEÇEN ITKM KONUSU

Isparta’nın belki de en önemli sorunu Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM). Esnaf ve vatandaş Cumhuriyet Caddesi üzerinde duran ve yıllardır Isparta’nın bu bölgesini meşgul eden ITKM’nin biran önce bitirilmesini istiyor. 2006 yılında ihalesi yapılan ve 2009 yılında bitirilmesi öngörülen merkezde yaprak bile kıpırdamıyor. Hatta yüklenici firma işi bitiremediği için her ay hesabına 378 bin TL para cezası tahakkuk ettiriliyor.

BULUNDUĞU ALANA ZARAR VERMEYE BAŞLADI

ITKM öyle bir hale geldi ki kendi gibi etrafına da fayda sağlamıyor. Burada yıllar önce esnaf sayısı yüzleri bulurken bugün onlu sayılara gerilemiş durumda. Bununla birlikte atıl vaziyette duran ITKM park konusunda da Cumhuriyet Caddesi’nin sırtında bir kambur gibi duruyor.

ISPARTA’NIN KALBİ OLACAK OTOPARKLAR

Öte yandan Isparta’nın yine en büyük sorunlarından biri olan park sorunu. Halk caddelerde süren yol çalışmaları nedeniyle aracını nereye koyacağını bilemez hale gelmiş durumda. Bir de artan otomobil sayısı belli saatlerde Isparta’yı İstanbul’a dönüştürüyor. Yeni yılla birlikte müjdeyi veren Belediye Başkanı Günaydın, 2014 yılını otopark yılı ilan ettiğini ve Isparta’yı bu dertten kurtaracağını söylemişti. Ancak şu ana kadar yine somut bir adım atılmış değil. Günaydın, bu konuda Şehir Hastanesi’nin yapılacağı alandan belediyenin kasasına yaklaşık 3 milyon TL para girdiğini ve bu paranın direkt otopark yapımlarında kullanılacağını açıklamıştı. Kaynağı bile hazır olan ve çok kısa sürede tamamlayacağını ilan eden Günaydın’dan halkın beklentisi bir an önce buraların tamamlanması.

İSTİHDAMA YÖNELİK YATIRIMLAR

Son olarak halkın Günaydın’dan beklentisi istihdama yönelik projeler. Özellikle geçtiğimiz yıl yani yerel seçimlerden önceki yıl Günaydın, birçok fabrika yatırımına imza atmış ve Isparta’daki işsizliği çözeceğini ilan etmişti. Seçim dönemine kadar birçok fabrikayı Isparta ekonomisine kazandıran Günaydın, seçimlerden sonra bu yatırımlarına ara vermiş durumda. Ancak halk Günaydın’dan bu yatırımların devam etmesini ve insanlara iş kapısı açılmasını talep ediyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ DESTEK SÖZÜ VERMİŞTİ

Bu arada Günaydın bundan sonra yapacağı yatırımlarda yalnız olmadığını tüm kamuoyu öğrendi. Bilindiği üzere AK Parti Milletvekilleri, Başkan Günaydın’a Isparta’nın menfaatine olacak her türlü projede bundan böyle kendilerinin de destek vereceğini ve tıkanan süreçleri açacaklarını bildirmişlerdi. İktidarın da desteğini alan Günaydın’ın bundan sonra vatandaştan da gelen talepler doğrultusunda ne yapacağı merak konusu.

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...