‘’Halıkent, Hızırbey, Anadolu ve Modernevler Mahallesinde temel eğitim okul ihtiyacımız var’’

24 Ekim 2014 18:00

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, hem mesafe bakımında hem de derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından bazı mahallelerde sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. Bu anlamda 3 ya da 4 temel eğitim okulu daha yapıldığı zaman velilerin büyük bir rahatlama yaşayacağını öne sürdü.

Okul dönüşümleri ve yönetici atamaları süresince gözlerden uzak kalmayı tercih eden İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’daki sıkıntıların giderildiğini açıkladı. Fakat bazı okullarda derslik başına düşen öğrenci sayısında sorunlar yaşadıklarını belirten Can, bu konuda yeni okulların yapılması gerektiğini söyledi. Isparta’da genel ortalamada derslik başına 19-20 öğrenci düştüğünü ve Bakanlığın Türkiye genelindeki hedefinin 24 olduğunu açıklayan Can, ‘’Bu açıdan Türkiye ortalamasının üzerindeyiz.

‘’OKUL PLANLAMALARI ÇOK DÜZGÜN DEĞİL’’

Ancak daha önce okul planlamaları düzgün yapılmamış. Bazı okullarımızda öğrenci yoğunluğu yaşıyoruz. Bir dersliğe 35-40 öğrenci düşen okullarımız var. Ülkü’yü ilkokul ve ortaokul olarak açınca aslında merkezdeki derslik başına düşen öğrenci sayısında da ciddi bir rahatlama sağlandı. Şuanda merkezde sıkıntı yaşamıyoruz ama Naşide Halil Gelendost ilkokulu ve Nazmi Toker Ortaokulu’nda öğrenci ortalaması 35-40 olarak devam ediyor’’ dedi.

‘’SIKINTIYI GİDERECEĞİZ’’

Isparta’da 3 ya da 4 tane daha temel eğitim okulu yapılması halinde hem mesafe açısından bir rahatlama sağlanacağını hem de derslik başına düşen öğrenci sayılarını düşüreceklerini bildiren Can şöyle devam etti; ‘’Şuanda ilimizde Halıkent Mahallesi’nde bizim temel eğitim okul ihtiyacımız var. Hızırbey’de bir de Anadolu Mahallesi’nde okul ihtiyacımız gözüküyor. Hızırbey’deki okul için 4 Ekim’de ihale yapıldı ve yer teslimi yapılacak. 400 günlük bir süresi var. 1,5 yıl zaman zarfında bu okul tamamlanmış olacak. Modernevler Mahallesi’nde yer tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Orada bizim bir eğitim alanımız var. Ancak orası ortaöğretime göre ayarlanmış fakat bizim ortaöğretimde ihtiyacımız yok. Orayı temel eğitime göre ayarlamaya çalışıyoruz. Bu konuda belediye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Burayı temel eğitime dönüştürebilirsek oradaki sorunu halledeceğiz. Anadolu Mahallesi’nde de istimlak çalışmaları devam ediyor’’ diye konuştu.

Bu haber 770 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...