1 milyon TL ödeneği hazır

31 Ekim 2014 19:05

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2014 yılında Isparta’ya tahsis edilen 3 milyon 50 bin TL’den şuana kadar 1 milyon 656 bin TL’sinin kullanıldığını bildirdi. Ergin, ilimize açılması planlanan çağrı merkezi için de 1 milyon TL’lik ödeneği kullandırmaya hazır olduklarını açıkladı.

Birçok şehrin istihdam sorununa önemli bir çözüm sunan çağrı merkezi konusunda Isparta talihsizlik yaşıyor. Daha önce açılması beklenen bir çağrı merkezi yatırım Burdur’a kaydırılmıştı. Bu gelişmenin ardından Türkiye’nin önemli bir GSM şirketi Isparta’ya 750 kişilik istihdam sağlayacak bir çağrı merkezi için kolları sıvamış ancak eski TED Koleji’nin yerini SDÜ’den alamamıştı. Bunun üzerine devreye giren Vali Vahdettin Özkan, çağrı merkezine yer bulabilmek için arayışlarını sürdürüyor.  Bu kapsamda daha önce kamu kurumlarının kullandığı bazı binalar yatırımcıya teklif edilecek. Eğer yatırımcı bu teklifleri olumlu karşılarsa çağrı merkezinin Isparta’da kurulması için çalışmalara başlanacak.

İŞKUR’UN ÖDENEĞİ HAZIR

Bu arada İŞKUR İl Müdürlüğü de Isparta’da açılması planlanan çağrı merkezi için tüm imkanları seferber etmiş durumda.  2014 yılı için Isparta’ya kurumdan 3 milyon 50 bin TL ödenek gönderildiğini belirten İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bugüne kadar 1 milyon 656 bin TL’nin harcandığını bildirdi.  Çağrı merkezine alınacak eleman için İŞKUR’un destek vereceğini ifade eden Ergin, “Önümüzdeki bir yatırım olacak. Isparta’ya bir çağrı merkezi açılması söz konusu. Bunun için bize bir talep gelecek. O talebi gerçekleştirmek için beklettiğimiz 1 milyon TL ödenek var. Bize bu konuda bir görev düştüğü an hemen bu ödeneği kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...