“Aferin!”

22 Kasım 2014 13:10

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare alanını turizm alanı ilan etmediği için Belediyeyi mahkemeye veren İl Özel idaresine tepki gösterdi. Günaydın, “Orayı yapamazlar orası yeşil ilan edildi ve ruhsatı da çıktı” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, eski İl Özel İdare alanını üstü yeşil alan altını otopark ilan etmelerinin ardından İl Özel İdaresiyle yaşadıkları anlaşmazlığın mahkemeye taşınması sonrası tepki gösterdi. O bölgenin yeri için projelerin çizildiğini ve neredeyse ihalesinin gerçekleştirileceğini ifade eden Günaydın, “Ben onlara koşa koşa gittim ve bir teklifte bulundum. Ama onu anlama noktasında kusura bakmasınlar geri kaldılar. Medçanen yapabilirim dedim. Ortak yapabiliriz dedim. Ya da yap işlet devret veya gelirin belirli oranını size ayırmak şartıyla yapabiliriz dedim. Sonsuz teklif sundum.

“VALİ BEY DE SESSİZ KALDI!”

Orayı yapamazlar. Orası yeşil saha ilan edildi. Eski Özel İdarenin arkasında 4 kat yerin altı için otopark ruhsatı var. Projelerimizi çizdik ve Valimize de 3-4 kez gösterdim. Fakat ses soluk yok. En sonunda bir sürprizle karşılaştık. Isparta Belediyesi’ni mahkemeye verdiler. ‘Günaydın, aferin!’ Ben şehirci ve mühendis mimarım. Bilmesem bir şeyi istemem. Şehrin geleceği için oranın olacağı tek şey üstü yeşil alan altı otopark. Bulsunlar bakalım benim gibi yardımsever, hizmetkâr bir belediye başkanını. Bulsun o mahkemeye veren meclis üyeleri. Ama bu fırsatı kaçırdılar. Mahkemeye ne diye verdiler; Burayı turizm ve ticaret yeri yapacaklarmış. Turizm dediklerine inanmayın oraya otel yapacaklar.

“ISPARTA’NIN EN ÇÜRÜK BİNASI SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ”

Öte yandan aynı bölgede yer alan İl Sağlık Müdürlüğü binasının da Isparta’nın en eski binası olduğunu öne süren Günaydın, “Oranın derhal yıkılması lazım” diye konuştu.

 

Bu haber 989 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...