Günaydın: “Isparta’nın haritasını değiştireceğim”

22 Kasım 2014 13:15

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın hem kuşbakışı görünümü değiştirmek için kolları sıvadı. Her fırsatta “Hayalimdeki Isparta’yı” oluşturmak istiyorum diyen Günaydın, ilimizi göletler şehri yapmaya karar verdi. 

Uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kentsel dönüşümden otoparklara, bisiklet yolundan yeni imar alanlarına kadar önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Günaydın’ın hemen hemen her mahalleye “Gölet yapacağım” açıklamaları toplantıya damgasını vurdu.

“ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRMEYE SIRA DAHA YENİ GELDİ”

Yaklaşık 6 yıldır aralıksız Belediye Başkanı olarak görev yapan Günaydın, AK Parti’den Belediyeyi aldıktan sonra borçları anca rayına sokabildiklerini ve şehri güzelleştirmeye 6 yıl sonra sıra geldiğini belirtti. Bu kapsamda mahalle mahalle yeni çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Günaydın, startı Karaağaç Mahallesi’nde başlatacaklarını duyurdu. Karaağaç Mahallesi’nin yeniden inşa edileceğini belirten Günaydın, “Anketler hazırladık. Mahalleliye soracağız ve ne istediklerini öğreneceğiz. Biz de projelerimizi sunacağız ve tepkilerini ölçeceğiz. Örneğin Karaağaç, Emre, Sülübey, Hisar, Gülcü, Sidre, Davraz ve Halıkent Mahallerine gölet yapmak istiyoruz. Isparta göletler şehri olacak. Isparta’nın haritasını değiştireceğim. Bunlara ek yürüyüş yolları, bisiklet yolları olacak. Isparta genelinde tam anlamıyla bir yaşam alanı kurmak istiyoruz” dedi.

“İNŞAATLAR YAKINDA BAŞLIYOR”

Projelerinin yakında hayata geçeceğini bildiren Günaydın, “İnşaatçıların, mimarların hepsi duysun; Bu şehri daha da yaşanılır hale getireceğiz. Bu konuda Belediye olarak kendileriyle eğitim toplantıları yapıyoruz. Karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Üzerinde en hassas durduğumuz konu trafik ve park sorunu. Buna paralel olarak şehri yeniden inşa etmeye çalışacağız” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ 200 YILI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ”

Öte yandan otoparklar konusuna değinen Günaydın, projeleri gelecek 200 yılı hayal ederek yaptıklarını bildirdi. 200 yıl konusunda kendisine yine “Abartıyor” şeklinde tepkilerin geleceğini bildiren Günaydın, “Kafadan iş yapmıyoruz. Bir şey diyorsak bilip de söylüyoruz. Otoparklarımız bittiği zaman şehir merkezinde bir tane bile araç kalmayacak. Göreceksiniz araçlar kendiliğinden kaybolacak. Otoparklarda kâr amacı gütmeyeceğiz sadece masrafları çıkaracak bir fiyat politikası uygulayacağız. Belediye önü, 113 Cadde, İl Özel İdare’nin arkası, Merko AVM’nin bulunduğu otopark matbaalar caddesinde otoparklar oluşturacağız” dedi.

“92 KMBİSİKLET YOLU YAPACAĞIZ”

Diğer taraftan “Bisiklet yolu yaptı ama bisiklet yerine araçlar görünüyor” şeklinde ortaya çıkan tepkilere de açıklık getiren Günaydın, şehir genelinde 92 km’lik bisiklet yolu yapacaklarını açıkladı. Şehrin her yerinden üniversite de dahil olmak üzere çarşı merkezine bisikletle gelinebileceğini ifade eden Günaydın, “Önce otoparklar bitecek sonra bisiklet yolları açılacak. Bunlar birbirleriyle bağlantılı. Amacımız; Şehrin her yerinden bisikletle çarşıya ulaşımı sağlamak. Tüm Isparta’nın bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Bunda kararlıyız ve gelecek tepkilere göğsümüzü germeye hazırız. Bisiklet yolu üzerinde setler olacak ve buralardan bisiklet kiralanacak. Projeyi bu şekilde tasarlıyoruz” diye konuştu.

Bu haber 888 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...