Üstü park, altı otopark

25 Kasım 2014 19:49

Belediye, Hasan Gürbüz Parkı ve Halı Sarayı’nın altına yapılacak olan otoparkın üç boyutlu projesi ortaya çıktı. Başkan Günaydın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada otoparkın, son teknolojiyle donatılacağını bildirmişti. Otoparkta giriş ve çıkışlar dikkat çekiyor.

İlimize kazandırılacak ilk otoparkın projesi gün yüzüne çıktı. Belediyenin önünden girişi sağlanacak olan otopark modern görüntüsüyle dikkat çekiyor. Yapımına geçtiğimiz günlerde başlanan otopark 3 kat olarak inşa edilecek.

150 ARAÇ KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK

Öte yandan projenin ortaya çıkmasıyla birlikte yeni detaylarda belli oldu. Her katta 50 adet olmak üzere toplam 150 araç kapasitesine sahip olacak otoparkta 8’er kişilik 2 asansör ve yangın korunaklı bir merdiveni olacak. Otoparkın engelli vatandaşların kullanımına da uygun şekilde tasarlandığı öğrenildi.

OTOPARKTA BOŞLUKLAR SENSÖRLERLE BELİRLENECEK

Diğer taraftan yeni yapılacak olan otoparkta son teknoloji kullanılacağı bildirildi. Vatandaşların içeride yer olup olmadığını önceden bilecek.

GİRİŞLERDE OTOMASYON UYGULAMASI YAPILACAK

Bu arada otoparka giriş ve çıkışların güvenli olması için son teknolojik otomasyon sistemi kullanılacağı öğrenildi. Böylelikle karışıklığın ve kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLACAK

Son olarak üzeri çay bahçesi olarak kullanılan Hasan Gürbüz Parkı’nın yeni modeli de belli oldu. Otopark inşaatı tamamlandıktan sonra üst kısmına çocuk oyun alanı, oturma alanları, yeşil alan düzenlemesi, yürüyüş yollarına sahip peyzaj çalışmalarının yapılacağı bildirildi.

 

Bu haber 1073 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...