Uluslararası Marmara Cup Karate Şampiyonasında Isparta Rüzgârı

23 Aralık 2014 18:56

Isparta Karate Takımı, Uluslararası Marmara Cup Karate Şampiyonasında 86 takım arasında 7’nci olmayı başardı.

22 ülkeden 1200 sporcunun katıldığı "The Marmara Cup" Karate Şampiyonası 19-21 Aralık tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapıldı. Oldukça zorlu geçen müsabakalarda Isparta Karate Takımı önemli başarılar elde etti.

Müsabakalar ile ilgili değerlendirmede bulunan Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, şunları söyledi; “ Düzenli ve programlı bir yarışma ortamında güzel müsabakalar yaptık. Mazeret için değil ama 4 madalyamız resmen elimizden alındı.

Ayrıca müsabakalara yabancı ülke katılımının fazla olması ve onlarla yarışmak sporcularımız üzerinde olumlu etkilere sebep olmuştur.

İŞTE DERECELER;

Cuma günü Minik ve Yıldızlar müsabakaları yapıldı. Birinci gün sonunda;

KATA’da

Kadir Yıldırım Gümüş Madalya

KUMİTE’de

Kadir Yıldırım 2005 doğ. 25 kğ Altın

Evrim Gökçe 2001 doğ. 43 kğ Altın

Ece Gökçe 2001 doğ. 43 kğ Gümüş

Tuğçe Zengin 2004 doğ. 35 kğ Gümüş

Şenel Enes Gürsel 2005 doğ. Bronz madalya aldılar.

Yine Ece ve Evrim klasikleri devam etti. İkisi de tüm rakiplerini yenerek finalde karşılaştılar. Maç sonunda Evrim birinci oldu. Ece’yi sakinleştirmek kolay olmadı. Sporcu ruhu böyle bir şeydir. Onlara kazanmaya odaklanınca yenildiği kardeşi bile olsa yenilginin acısını yaşarlar. Ben iki sporcumu da tebrik ediyorum.

İkinci gün Ümit Müsabakalarına iki sporcumuz ile katıldık.

Figen Yıldırım’ın Kata kategorisinde bronz madalya alması yarışmalara güzel başlamamıza sebep oldu.

1999-2000 doğumlu bayanlar Ferdi Kumite müsabakalarında kızlarımız Figen 38 kğ, Büşra 44 kğ olmalarına rağmen 47 kğ’da yarışmışlar ve tüm rakiplerini yenerek finalde karşılaşmışlardır. Ece 38 kğ, Evrim 40 kğ olmasına rağmen 43 kğ’da şampiyon olmuşlardır. Türkiye dereceleri bulunan iki kızımızdan Figen Yıldırım birinci, Büşranur Söğütçepınar ikinci olmuştur.

Karate Bayanlar Takım Müsabakaları 3 asil 1 yedek sporcu ile yapılmaktadır.

Takımımıza Gürcistan takımından Tamuna Turmanidze ve yedek olarak da Elif Tüysüz eklenmiştir.

Çekişmeleri ve heyecanı yüksek müsabakalarda Figen Yıldırım, Büşra Söğütçepınar ve Tamuna Turmanidze başarılı maçlar çıkararak The Marmara Cup 1999-2000 doğumlu kızlar takım kumite şampiyonu olmuşlardır. Kızlarımızın kupayı Gürcistanlı sporcuya hediye etmeleri de bizleri mutlu etmiştir.

İkinci gün 2 sporcuyla 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ve 1 kupa alarak müsabakaları tamamlamış bulunmaktayız.

Sporcularım ve velilerimizle yeni bir yarışma heyecanı yaşamış olmaktan dolayı çok mutluyum. Derece yapan ve yapamayan tüm sporcularıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü küçük bedenlerinde kocaman yürek taşıyan ve evlerinde televizyon karşısında oturmak yerine emek harcamayı, yorulmayı seçmişlerdir.

Her zaman olduğu gibi desteklerini esirgemeyen İl Müdürümüz sayın Murat Gevrek bey ve personeline şahsım ve sporcularım adına teşekkür ederiz. Bizleri müsabakalarda yalnız bırakmayan, bizimle aynı heyecanı ve yorgunluğu yaşayan velilerimiz Tahir Topçu, Hakkı Yıldırım ve Veysel Söğütçepınar’a, Senirkent Antrenörümüz Murat Şakir Demiral’a teşekkür ederiz”.

 

 

Bu haber 29248 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...