İl Koordiasyon Kurulu Basına kapalı yapıldı

26 Ocak 2015 19:22

Yılda 4 kez gerçekleştirilen ve Isparta’daki kurumların 2015 yatırımlarının anlatılacağı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı basın mensuplarının dışarıya alınmasıyla gerçekleştirildi. Şu anda hiçbir Ispartalı vatandaş 2015 yılında hangi kurumun hangi yatırımı yapacağından haberi yok!

İlimizdeki kurumların 2015 yatırımlarının görüşüleceği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda örneğine az rastlanacak bir durum yaşandı. Vali Vekili İsmail Akman’ın Başkanlığını yaptığı ve dün gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları açış konuşmasının ardından dışarıya alındı. 

ISPARTALININ BİLMESİ GEREKEN KONULAR BASINSIZ GÖRÜŞÜLDÜ

Öte yandan Isparta için büyük önem arzeden İl Koordinasyon Kurulu toplantısı basın mensuplarının bulunmadığı bir ortamda gerçekleştirildi. Akman’ın basın mensuplarını dışarıya davet etmesinin ardından bazı gazeteciler Akman’a ‘’Neden dışarıya alınıyoruz?’’ sorusuna ise ‘’Daha sonra Basın Müdürlüğü aracılığıyla yatırımlar sizlere aktarılır’’ cevabını verdi. Toplantının önem arz eden asıl bölümlerinde basın mensuplarının dışarıya alınmasına ise gazeteciler anlam veremedi. Çünkü Ispartalının 2015’de hangi yatırımların geleceği ya da 2014’de hangi yatırımların ilimize kazandırıldığından şu an haberi yok.

DEREBOĞAZI VE KONYA DUBLE YOLU İLE DARIDERESİ 2 GÖLETİ MÜJDESİ BEKLENİYORDU

Bu arada basın mensupları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Isparta için önem araz eden 2 konu hakkında yapılacak olan açıklamayı bekliyordu. Bunlardan ilki Dereboğazı Antalya ile Isparta-Konya arası duble yolu yatırımı ile Darıderesi 2 Göleti’nin 2015 yılı yatırım programına alınıp alınmadığı idi. Ancak görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan basın mensupları maalesef dışarıya alındığı için şu an bu konular ve diğer kurumların yatırımlarından bir bilgi aktaramıyoruz!

2014 YILI KAMU YATIRIMLARI GERÇEKLEŞMELERİ

Bu arada 2014 yılında kamu yatırımlarının gerçekleşmeleri ise şu şekilde oluştu;

‘’2014 yılında toplam 957 proje üzerinde çalışılmış, bu projelere 2014 yılında 397 milyon 239 bin TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin 339 milyon 961 bin TL’si harcanarak yüzde 86 parasal gerçekleşme sağlanmıştır.’’

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...