‘’Isparta’nın tarımsal ekonomisine katkı sağlayacak yeni bir yatırım geliyor’’

26 Ocak 2015 19:43

SD OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, Adapazarlı bir sanayicinin peynir suyu gibi atık maddelerin sanayiye tekrar kazandırılması anlamında ciddi bir tesis kuracağını duyurdu. Karabulut, bu yatırımın tarımsal ekonomiye ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Yaklaşık 1,5 yıldır görevde olan Süleyman Demirel (SD) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, bugüne kadar gerçek sanayici peşinde koştuklarını ve bunun meyvesini yemeye başladıklarını bildirdi. Bu anlamda ciddi çalışmalar yaparak OSB’yi doldurduklarını ifade eden Karabulut, ‘’Mevcut OSB’de boş parselimiz kalmamak üzere tamamını sanayicilere tahsis ettik. İşletmeye geçen sanayicilerimiz 59 tane, inşaat fabrika aşamasında olanlar 7 tane, proje safhasında olanlar ise 11 tanedir. 2015 yılının ilk 6 ayında inşaat fabrika aşamasında olanlar hizmete girecektir. Proje aşamasında olan 11 parselimizin de yılsonuna kadar inşaatını bitirme zorunluluğu var. Yer tahsisi ederken sanayicilere 1 yıl içinde inşaata başlamayacaksınız girmeyin demişimdir. Çoğundan da taahhüt almışımdır. Hiçbir sanayicimizi rant peşinde koşturmuyoruz. Gerçek sanayici istiyoruz’’ dedi.

‘’SÜT FABRİKASI KURULACAK’’

Öte yandan yeni bir müjde veren Karabulut, ‘’Büyük parselimizin bir tanesini Adapazarlı bir sanayicimize kendisine yardım etmek suretiyle sattık. Yakında Isparta’nın tarımsal ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak bir fabrikayı getirecek. Kendisi süt fabrikası kuracak. Akdeniz Bölgesi’ndeki üretimdeki atık dediğimiz yani peynir suyu vs gibi ürünlerin sanayiye dönmesi konusunda ciddi bir tesis kuracak. Tarım benim için çok önemli. Çünkü üretmeden tüketmek mümkün değildir. Tarım ve sanayi kıskacın içerisinde. Sanayimiz gereğini gerekli şekilde alamamış’’ diye konuştu.

 

Bu haber 998 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...