‘’Zaman Cumhuriyete sahip çıkma zamanı’’

2 Mart 2015 18:47

CHP Milletvekili aday adayı Sedat Kocaer, CHP İl Binası’nda düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Kocaer, Isparta ve Türkiye’nin CHP güzelliğine layık olduğuna dikkat çekerken, neden aday olduğunu maddeler halinde sıraladı.

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Cumhuriyet Halk Partisi’nin en genç adayı olan İşadamı Sedat Kocaer, düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını açıkladı. Üyelerin ve arkadaşlarının “Ülkede yoksulluk, işsizlik, açlık kol gezerken sen genç bir Cumhuriyet Halk Partili olarak ne yapıyorsun?” sözlerinin kendisini adaylık konusunda tetiklediğini ifade eden Kocaer, “İtiraf etmek gerekirse karşınıza çıkma kararı kolay olmadı. Ama bazı arkadaşlar dediler ki, ülkede bunca yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik, açlık kol gezerken sen genç Cumhuriyet Halk Partili olarak ne yapıyorsun? Ailen nasıl güvencede olur? Sen nasıl huzurlu olabilirsin? Senin ailen sadece iki çocuğun ve karın değil. Sen Isparta’nın çocuğusun. Tüm Isparta’dan sorumlusun. Bana bunları söylediniz. Haklıydınız. Isparta ve tüm Türkiye açken, işsizlik diz boyuna çıkmış, ilk kez resmi rakamlarla işsizlik yüzde 16’ya erişmiş, gerçekte ise yüzde 20’lerin üzerine çıkmışken, ekonomi düze çıktı denilirken mutfaklarda yangın varken, enflasyon düştü lafı sokaktaki insanımıza hiç birşey ifade etmezken, uluslar arası ilişkilerde hükümetlerimiz hiçbir dönem bu gün olduğu kadar kişiliksiz olmamışken, huzurla oturabilecek biri değildim” diye konuştu. Kocaer konuşmasına şöyle devam etti:

‘’ÜLKEYİ PARSEL PARSEL SATANLARA DUR DEME GÜNÜ’’

‘’Ülkenin karanlığa sürüklenmesine izin vermeyecek duyarlı vatandaşlar, bu kavgaya, bu çabaya, alın terimizi emeğimizi bir araya getirmeye kararlı yürekler; AKP’ye dur demek için, 60 tane her biri birbirinden kabarık yolsuzluk dosyasını ortaya koyabilenlere dur demek için, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kendi vergi kaçakçılığından hüküm giyip, kendini aklamak için af çıkaran bir Maliye Bakanını göreve getirebilen zihniyete, ben bu ülkeyi pazarlıyorum, satıyorum diye açıkça söyleyip, parsel parsel ülkeyi satanlara dur demek için buradayız. Ben görevden asla kaçmadım. En ağır yükün altına Isparta’m için, ülkem için, doğru bildiğim tüm değerler için sevdayla girdim, aşkla girdim. Şimdi aynı aşkı, aynı sevdayı yüreklerinizde, gözlerinizde görüyorum. Değerli dostlarım, aynı sevda, aynı aşkla şu anda bir aradayız. Bizi bir araya getiren sevda birliği, gönül birliği… Isparta sevdamız, ülkemize, Cumhuriyetimize sarsılmaz bağlılığımız. Isparta vefalıdır. Isparta kadir bilir ve akıllı insanlardır. Isparta vatanını, cumhuriyetini seven, sahip çıkanlardır. Kurtuluş savaşında olduğu gibi bugün vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruma günü haline geldiğinin bilincinde olacak duyarlılıktadır.

‘’ISPARTA KARANLIK KAFALARA LAYIK DEĞİL’’

Bu kez yalnız değiliz. Bu kez zorlu yarışa Cumhuriyet’in partisi Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte, köklü ve örgütlü bir parti ile birlikte ortak değerlerimiz ve ortak sevdamızdan aldığımız güçle birlikte giriyoruz. Değerli üyelerimiz, sadece Isparta’yı değil, tüm ülkeyi ezen, yoksullaştıran yolsuzluklara, yoksulluklara dur demek için birlikte, omuz omuza bir yola çıktık. Ama şimdi 418 bin kişinin oyuna hep birlikte, CHP olarak talibiz. Köy köy, ev ev, kişi kişi ulaşmamız, sevdamızı, yapacaklarımızı anlatmamız gereken daha 24 bin kişi var. Ve önümüzde de sadece 4 ay gibi son derece kısa, ama iş bölümü yaparak, güç birliği yaparak, yüreklerimizde korlaşan, sözde değil, özde vatan sevgimizi aynı sevdayla yanan başka yüreklerle paylaşarak bu hizmet yarısına Isparta’nın duyarlı halkını katabilmek mümkün. Şu salona bakınca, yüreğinizdeki sıcaklığı hissedince doğru yerde ve doğru insanlarla olduğumun bir kez daha farkına vardım. Hepimizin yüreğindeki sevda aynı. Her yürek aynı tempoyla aynı güçle çarpıyor. Cumhuriyet’e olan sarsılmaz inanç ve bağlılıkla, hizmet aşkıyla yanıyor yüreklerimiz. Aynı heyecanı, aynı sorumlulukları birlikte hissediyoruz. Ne ben yalnızım, ne siz yalnızsınız. Bu seçimlerde yeni bir kader çizgisi çizilecek. Ülkeyi çağ dışı bir karanlığa çekmek isteyen güçlere karşı ortak bir kavgamız var. Ülkesi için, memleketi için yollara düşebilen, bu ülke sandığınız gibi sahipsiz değil diyen insanların kavgasıdır bu. Gün kişisel hesapların günü değil, gün geçmiş kırgınlıkların, farklılıkların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günü. Gün layık olmadıklarımıza dur demek için kenetlenme günü. Gün Cumhuriyet’e ve ülkeye sahip çıkma günü. Bize dayatılan karanlık kafalara Isparta layık değil, bu ülke layık değil. Cumhuriyet’in aydınlık yüzü Isparta ülkesine ve Cumhuriyeti’ne her zaman olduğu gibi sahip çıkacak. Ama çok çalışmamız lazım. Önümüzdeki bu hükümetin gerçek yüzünü anlatmak zorunda olduğumuz 240 bin kişi ve sadece dört aylık bir zaman var. Hep birlikte gecemizi gündüzümüze katmaya, çalınmadık kapı, ulaşılmadık bir karış yer kalmamacasına çılgınca, yorulmadan, gönüllerimizde yüklü sevdadan aldığımız güçle, koşturacağımız, yorulacağımız ama sonunda mutlaka kazanacağımız kavgaya hoş geldiniz.

‘’BİZE SAHİP ÇIKACAĞINIZDAN EMİNİM’’

Dün olduğu gibi yarın da bana, ortak kaygılarımıza, ortak sevdamıza, ortak geleceğimize sahip çıkmanızı istiyorum. Sizlerin ülkeye ve Isparta’ya sahip çıkacağınızı biliyorum ve gücünüzü, desteğinizi bekliyorum. Bunu başarabilecek gücümüzün, yüreğimizin var olduğunu biliyorum. Ben Isparta’yı seviyorum derken, taşını toprağını değil, bu güzel insanını seviyorum. Bu güzel insanların kader çizgisini değiştirmek için şimdi el ele, gönül gönüle zorlu yollara düşme zamanı. Zaman Cumhuriyet’e sahip çıkma zamanı. Kaderimize sahip çıkma zamanı. Yargı organlarımıza, hukukumuza, meclisimize, insanımıza sahip çıkma zamanı. Bu yarışa, bu sevdaya emeğini, yüreğini, gücünü, desteğini, hangi boyutta olursa olsun katkısını koyacak dostlar, sizlerle var oldum sizlerle var olacağım. Bana ve bu yoldaki diğer milletvekili adayı olan değerli arkadaşlarımıza sahip çıkacağınıza eminim.”

Bu haber 804 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...