‘’Kontenjan adayıyım’’

2 Mart 2015 18:51

Düzenlediği basın toplantısında Isparta’dan aday adayı olmayacağını belirten CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, büyükşehirlerin birinden kontenjan adayı olmak için başvuru yaptığını belgesiyle gösterdi. Isparta halkına desteklerinden dolayı teşekkür eden Öner, İlimize veda etti.

Kamuoyunda ilimize ilgisizliği nedeniyle sürekli eleştirilen CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Cumartesi günü Spartapark Mangalevi’nde düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran seçimleri için nereden aday adayı olduğunu açıkladı. Isparta’dan aday adayı olup olmayacağı merak edilen Öner, bu konuda özellikle partililerinin yüreklerine su serpti. Isparta’dan aday adayı olmadığını belirten Öner, buna inanmayacaklar için büyükşehirlerin birinden kontenjan için aday adayı olduğunu belgesiyle gösterdi.

BÜLENT ARINÇ’I BİLE ŞAŞIRTMIŞTIK

Öner, 2011 seçimlerinde Isparta’dan genel merkez kararıyla aday gösterildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Asıl adaylık yerim Isparta değildi. O zamanda belirtmiştim ancak genel başkanım üzerimizde ağır bir baskı var diye bir görevlendirme şeklinde tebliğ edince “Takdir sizin alır geliriz” demiştim. Gerçekten de 2007’de yüzde 13.34, 2009’da yüzde 9 olan oyları il örgütümüz, ilçe örgütlerimiz ile birlikte beklenenin çok üzerinde bir başarı ile Sayın Bülent Arınç beyi bile şaşırtan bir başarı sağlayarak, merkezde yüzde 23’lerin il ölçeğinde de yüzde 21.7’lerin üstüne çıkarak, ilde ikinci parti olarak milletvekilliği seçimlerini kazanmıştık.

ISPARTA’DAN ADAY DEĞİLİM

Hemşerilerimizin başını o tarihten bu yana eğdirmedik. Bütün komisyonlarda görev aldım. Yurt içi – yurt dışı görevlere katıldım. Bu Isparta’ya 62. gelişim. Polemik yapıldığı için vurgulama gereği duyuyorum. Isparta’ya da ülkemizi de uluslararası alanda ülkemiz adına çalışmalarda ihmal etmediğimiz kanısındayım. Ispartalılara çok müteşekkilim parti örgütüme, il başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, gençlerimize teveccühlerini esirgemeyen Ispartalı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde 7 Haziran seçimleri için Isparta’dan aday değilim. Daha öncede söylemiştim. Çünkü Isparta’dan 4 Milletvekilliği var 4 Milletvekili seçilen yerlerde ön seçim yapılması ve o yer nüfusuna kayıtlı olan yurttaşların kendi aralarında yarışmalarını her zaman uygun gördüm. 

BELKİ ADANA, BELKİ İZMİR, BELKİ İSTANBUL

Ön seçim çok sihirli bir formül değil, en mutlu olduğumuz husus 7 Haziran için çok değerli arkadaşlarımızın yarışmaya katılmaları. Ben de kontenjan adayı olarak CHP’sinin 7 Haziran’daki başarısına katkıda bulunmak üzere başvuruda bulundum. Uygun görülürse meclisteki performansımız kimliğimiz, kişiliğimiz onaylanırsa büyük illerden birinden kontenjan adaylığı için il belirtilmiyor prensip olarak belki Adana’dan, belki İzmir’den, Belki İstanbul’dan nereden olacağı bilinmez belki hiçbir yerden. Siyasetten her olasılık vardır. Siyaset risk işidir. Biz riskleri üstlenerek siyasete giriyoruz.

7 HAZİRAN HESAP GÜNÜ OLACAK

İnşallah 7 Haziran sandık günü, hesap günü olacak. Bu konuda Ispartalı hemşerilerimle gönül bağım ömür boyu devam edecektir. Kapım, gönlüm, sofram her zaman kendilerine açık olacaktır. Seçim sürecinde yeniden gidip geleceğim. CHP seçim başarısına, özgürlüklerinin çoğalmasına katkıda bulunacağım. Allah milletimizin yardımcısı olsun, doğrunun yardımcısı olsun.”

 

Bu haber 771 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...