“Isparta ile Ankara’nın arasında oluşturulan uçurumda köprü olacağım”

27 Mart 2015 18:42

Pazar günü yapılacak ön seçimde üyelerin Isparta’ya sahip çıkacak adayları belirleyeceğine inandığını belirten CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan, “Milletvekili seçildiğimde sokağa çıktığımda bir kişiye ‘sen de diğerleri gibiymişsin’ dedirttiğim gün ben istifa ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben bu bayrağı aldığımda iki metre öteye taşımadığım gün yine istifa ederim. ‘Gelen gideni aratıyor’ mantığını kırmak için adayım. Isparta ile Ankara’nın arasında oluşturulan uçurumda köprü olmak için adayım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) milletvekili adaylarını belirlemek üzere pazar günü ön seçime gidiyor. 18 adayın yarışacağı seçimde 3 binden fazla üye oy  kullanmak için sandık başına gidecek.

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan; parti üyelerinin tamamını oy kullanmaya davet ederek, destek istedi.  “Üyelerimizin; partimizi temsil edecek, Isparta’ya sahip çıkacak adayları belirleyeceğine inanıyorum” diyen Erdoğan, artık insanların ‘Yeni Türkiye’yi değil, eski Türkiye’yi özlediğini belirterek bunun için CHP’nin iktidara gelmesinin şart olduğunu söyledi.

“ANCAK TABANIN BELİRLEDİĞİ ADAY TOPLUMU TEMSİL EDEBİLİR”

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan, Genel Merkezin ön seçim kararının demokrasi adına takdir edilir bir karar olduğunu belirterek, ancak tabandaki üyelerin ve vatandaşın belirlediği adayın toplumu temsil edebileceğini söyledi.

Erdoğan; “Bilindiği gibi Genel Merkezimiz ön seçim kararı aldı. Bu da demokrasi adına takdir edilir, şapka çıkarılır bir karardır. Özellikle 1980’den sonra hiçbir siyasi parti ve hiçbir genel başkanın cesaret edemediği bir karar. Demokrasinin esas kuralı olarak, tabandaki üyelerin ve vatandaşın belirlediği adayın milletvekili olması çok önemlidir. Çünkü tepeden inme milletvekili adayları, birilerinin güdümüyle getiriliyorsa, o güdümüyle getiren insanın düşüncesi doğrultusunda hareket edeceğini düşünüyorum. Toplumun, tabanın kendi belirlediği bir aday gittiği zaman toplumu temsil edebilir. Bunun üzerine de Isparta’da CHP’de 18 aday adayı olarak yola çıktık. Hepimizin de projeleri var, düşündükleri var, yapmak istedikleri hizmetler var. Bütün arkadaşlarımı takdirle karşılıyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

“ISPARTA HALKININ NABZINI TUTTUM”

Partili partisiz her kesim tarafından tanınan ve sevilen Yusuf Erdoğan, aday adaylığı müracaatını yapmadan önce Isparta halkının nabzını tuttuğunu belirterek, “Şimdiki aday adaylığı sürecine baktığımız zaman kamuoyunun, Isparta halkımızın nabzını tutmaya çalıştım. Mevcut  aday adayları ile CHP nereye gider, CHP hangi başarıyı yakalar, 2011’deki almış olduğu oyun üstüne ne kadar koyar, bu şekilde bir nabız tuttum. Orada da istediğim artıyı göremedim. Şöyle bir izlenim çıktı; ‘başkan Isparta halkı seni çok iyi tanıyor, CHP’lisi de, AKP’lisi de, MHP’lisi de seni seviyor. Sen aday olmuş olsaydın daha etkili olurdun, partiye bir heyecan getirirdin, neden aday olmadın’ gibi sorularla karşılaştım. Tekrar oturdum düşündüm ve kendime milletvekili olmazsan da aday adayı olman gerekiyor dedim ve müracaatımı yaptım” dedi.

“İNŞALLAH 29 MART’TAN SONRA DA ALANLARA ÇIKARIZ”

29 Mart Pazar günü yapılacak olan ön seçimde parti üyelerinin CHP’ye gönül vermiş, CHP sevdası ile doğmuş, CHP’yi layığı ile Isparta’da ve mecliste savunacak adayları belirleyeceğine inancının tam olduğunu belirten Yusuf Erdoğan, “CHP’nin üyeleri tek bir neden için CHP’ye gelip üye oldu. O da; CHP’nin bu ülkede var olmasını isteyerek, CHP olmazsa bu ülkenin tehlikeye gireceğini, Cumhuriyeti aşırı sahiplenecek kimsenin olmadığını düşünerek, Atatürk ilkelerini savunmak amaçlı gelip üye olmuşlardır. İnşallah Pazar günü partimizin değerli üyeleri, CHP’ye gönül vermiş, CHP sevdası ile doğmuş, CHP’yi layığı ile Isparta’da ve mecliste savunacak, doğrusuna doğru diyecek, yanlışına yanlış diyecek adayı tercih eder. Sıralama ile birlikte inşallah Isparta’daki ön seçim çalışmaları gibi 29 Mart’tan sonra da alanlara çıkarız.

“EZİLENLERİN ADAYIYIM”

Artık bundan sonraki süreçte, çok saygı duyduğum ve değer verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerli üyelerine, 29 Mart’tan sonra sandıktan çıktığım zaman da Isparta’da özellikle merkezde yaşayan 140 bin seçmen kitlesine hitap edeceğim. Ben yüzde 20’lik kesimin adayı olmak istemiyorum. Çünkü bu ülkede, bu şehirde kaymağını yiyen yüzde 20’lik kesimdir. Çilesini, eziyetini çeken, yüzde 20’yi besleyen de yüzde 80’lik kesimdir. Ben o yüzde 80’in içinden geliyorum ve onların adayıyım. Emeklisinin, işçisinin, köylüsünün, esnafının, pazarcısının, dulun, yetimin adayıyım. Çünkü ben onların içinden geliyorum. Onların çektiği sıkıntıyı ben de çektim.

“ZULMÜN KARŞISINDA DİRENMEK İÇİN VARIM”

Isparta’da CHP’yi birinci parti yapacağız. Çünkü artık buna ülkenin çok ihtiyacı var. Milletvekili olup olmamam çok önemli değil. Ben hizmet için varım. Isparta’mıza, ülkemize yapılan zulmün karşısında direnmek için varım.

“VATANDAŞ YENİ TÜRKİYE’Yİ DEĞİL, ESKİ TÜRKİYE’Yİ ÖZLÜYOR”

Bakalım Isparta’mıza, bakalım ülkemize.. Nereden nereye.. Bu sloganı AKP kullanıyordu. Evet.. Nereden nereye.. Son dönemde yeni bir slogan çıkardılar ‘Yeni Türkiye’.. Vatandaş yeni Türkiye değil, eski Türkiye’yi çok özlüyor. Vatandaşın cebinden hiç belli etmeden parasını çalıyorlar. Onun için vatandaş eski Türkiye’yi özlüyor. Bunun için birşeyler yapmamız lazım.

“EKOONMİ İYİ DE EMEKLİNİN, KÖYLÜNÜN, ÜRETİCİNİN ÇEKTİĞİ SIKINTI NE?”

Türkiye’de hukuk bitmiştir, ekonomi bitmiştir, insanlarımız iyice ayrışmıştır. Ülkemiz bölünme noktasına gelmiştir. Her geçen gün fakirle zenginin arasında uçurumlar oluşmuştur. Ekonomi iyi diyen AKP bir baksın Allah aşkına. Pazar dağıldıktan sonra artıkları toplayan insanları görsünler. Ekonomi iyi de bu neyin nesi? Ekonomi iyi de 1.800 lira açlık sınırının olduğu bir ülkede 900 lira asgari ücret mi olur? Emeklinin, köylünün, üreticinin çektiği sıkıntı ne?

“AKP’NİN KARŞISINA DUVARG İBİ DİKİLECEĞİZ”

29 Mart’tan sonra AKP’nin karşısına duvar gibi dikileceğiz. Şahsen ben, Isparta’da yaşayan bir vatandaş olarak 29 Mart’tan sonra AKP’nin karşısına dikilip, Isparta’da yaptıklarını haykıracağım. Artık isyan noktasına geldim. Çünkü biz bunu haketmiyoruz”.

“CHP İKTİDARA GELİRSE İNSANLAR YARDIM ALIRKEN RENCİDE EDİLMEYECEK”

AKP’nin halkı isyan ettirerek oy devşirdiğini ileri süren CHP Milletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan, CHP iktidara gelirse insanların yardım alırken ezilip rencide edilmeyeceğini söyledi. Erdoğan; “Ben eminim ki, kömür verdiği, maaş verdiği veya belirli ölçüde yardım ettiği değerli kardeşim, Isparta’da yaşayan yurttaşımın, Atatürk’e bakışına, laikliğe bakışı, insan haklarına bakışına AKP ile hiç uyumuyor. Nefret ediyor, bu kadar olmaz diyor ama sandığa gittiğinde belirli nedenden dolayı AKP’ye oy veriyor. İşte AKP’nin en büyük oy devşirdiği alanlardan biri burası. İsyan ettirerek oy alıyor vatandaştan. AKP’ye bu duygularla oy veren hemşehrilerime sesleniyorum. AKP yardımı kendi cebinden vermiyor. Kendisinin de diğer vatandaşlarımızın da vermiş olduğu vergilerden toplayıp oluşturulan bütçeden ayrılan paydan veriyor. Onu da verirken rencide ederek veriyor. CHP gelirse, aldığı yardımın daha fazlası verilecek ama o hakkın devlet tarafından kendisine verildiğini bilerek hakkıyla alacak. Utanarak almayacak, bugün AKP insanları rencide ederek yardım yapıyor” dedi.

“‘SEN DE DİĞERLERİ GİBİYMİŞSİN’ DEDİRTMEYECEĞİM”

CHP’de iki dönem il yönetiminde göreve aldığını ve 6 yıl il başkanlığı görevi yaptığını belirten Yusuf Erdoğan, bugün de aynı şevkle milletvekili olarak görev yapmak istediğini belirterek, “Siyaseti hizmet etme amaçlı düşündüğüm için il yönetiminde görev yaptım. Bugün de tekrar bu görevi milletvekili olarak yapmak arzusu ve şevki içindeyim. Eğer bu görev verilirse, geçmişte yaptığım il başkanlığı görevimden daha iyi görev yapacağımı Isparta kamuoyuna deklare ediyorum. Milletvekili seçildiğimde sokağa çıktığımda bir kişiye ‘sen de diğerleri gibiymişsin’ dedirttiğim gün ben istifa ederim. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben bu bayrağı aldığımda iki metre öteye taşımadığım gün yine istifa ederim. Gelen gideni aratıyor mantığını kırmak için adayım. Isparta ile Ankara’nın arasında oluşturulan uçurumda köprü olmak için adayım. Isparta ile Ankara arasındaki mesafeyi azaltmak için adayım. Hiçbir vatandaşımızı ayırmadan görüşü ne olursa olsun, Isparta çıkarları doğrultusunda onun emrinde olmak için adayım. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun bütün yurttaşlarımız benim gözümde aynıdır. Çünkü onlar da benim gözümde bir Atatürkçü. Bunu bildiğim için kişilerle sorunum yok. Ama benim oy verdiği parti ile sorumu var. Çünkü oy verdiği parti onun düşündüğü gibi düşünmüyor” dedi.

CHP’NİN BU ÜLKEDE İKTİDAR OLMASI ŞART

CHP Isparta Milletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan, Pazar günü yapılacak olan ön seçime parti üyelerinin tamamını oy kullanmaya davet ederek, destek istedi.

Erdoğan; “İnşallah ilk önce 29 Mart’ta partimizin değerli üyeleri, 3 bin 662 üyemizin tamamı sandığa gelir ve oyunu kullanır. Oy kullanmak söz sahibi olmaktır. Üyelerimizin; partimizi temsil edecek, Isparta’ya sahip çıkacak adayları belirleyeceğine inanıyorum. İnşallah Isparta kamuoyunun da benimseyeceği bir sıralama olur ve yolumuza çıkarız. Isparta’da ve Türkiye’de CHP’yi birinci parti yaparız. CHP’nin bu ülkede iktidar olma şartı geldi artık. Artık bugün CHP iktidar olmalı. Başka çıkış yolu yok” diye konuştu. 

 

 

 

Bu haber 858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...