Dağcılık Eğitim Kampına 220 Dağcı Katılıyor

19 Mayıs 2015 15:22

Dağcılar ihtiyaçlarını Eğirdir’den karşılarken, Eğirdir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla Yazılı Kanyon’a hareket ettiler. 

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Çandır Yazılı Kanyon’da 16-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Yaz Girişim ve Eğitim Kampı”na ülkemizin dört bir yanından Eğirdir’e gelen 220 dağcı katılıyor.

Hafta sonu Eğirdir’e gelen kampçılar, kamp süresince olabilecek ihtiyaçlarını Eğirdir’den karşılarken, ETUDOSD Dernek binası önünden Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl tarafından kamp alanına uğurlandılar. ETUDOSD Lokali önünde toplanan katılımcılar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’mızı söylediler.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Şengöl, kampçıların Eğirdir’e gelmelerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi ve geldikleri il veya ilçelerde Eğirdir’in güzelliklerini anlatmalarını diledi. Çandır Yazılı Kanyon’da yapılacak eğitim kampı ile ilgili bilgiler veren Türkiye Dağcılık Federasyonu yönetim Kurulu Üyesi ve ETUDOSD Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Uçgun, kamp müdürlüğünü kendisinin üstlendiğini, Yaz Girişim ve Eğitim Kampı’nın 4 gün süreceğini, 10 antrenör tarafından verilecek eğitimler sonucu kursiyerlerin uygulama ve yazılı sınava tabi tutulacaklarını, başarılı olan kursiyerlerin, önümüzdeki günlerde Niğde’de düzenlenecek olan “İleri Kaya” eğitim kamplarına katılmaya hak kazanacaklarını söyledi.

İlçemizin tanıtımında büyük katkıları olan ETUDOSD’a (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) teşekkür ediyoruz.

Bu haber 860 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...