‘’Vali Özkan ve Başkan Günaydın’ı göreve davet ediyoruz’’

30 Mayıs 2015 12:08

SDÜ’lü bir grup öğrencinin başlattığı ve yaklaşık 3 günde binlerce öğrencinin destek verdiği kampanya çığ gibi büyüyor. Öğrenciler ilimizdeki ev, yurt ve apart kira fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi. Bu anlamda öğrenciler Vali Özkan ve Belediye Başkanı Günaydın’ı göreve çağırıyorlar.

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri sosyal medya üzerinden haberleşerek Isparta’daki ev, yurt ve apart fiyatlarının yüksekliğine dikkat çekmek amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Bir grup öğrenciyle başlayan ancak 3 günde binlerce öğrencinin destek verdiği kampanya, giderek ses getiriyor. Chance.org internet adresi üzerinden yürütülen kampanyada öğrenciler Ispartalı sakinlere net mesajlar veriyor.

‘’BİZ SÖMÜRÜLMEYE DEĞİL OKUMAYA GELDİK’’

Başlatılan kampanyada ‘’Ispartalı halkın öğrenciyi yem olarak görmesinden artık bıktık! Şimdi daha yüksek sesle bu sömürüye dur de!’’ sloganları dikkat çekiyor. Yine başlatılan kampanya sonrası öğrenciler, fikirlerini paylaşmaya başladı. Yorumlardan başı çekenler arasında da ‘’Öğrenciler Isparta’ya okumaya mı geldi yoksa zengin olan Ispartalıları daha da zengin etmeye mi? Bu fahiş fiyattaki kiraların düşürülmesi ve öğrenciyi yolma politikasından acil vazgeçilmelidir’’ geliyor.

‘’PARASI YETMEYİP OKULU BIRAKAN ARKADAŞLARIMIZ VAR!’’

Kampanyada öğrencilerin yaptığı yorumlar arasından biri de aslında ders niteliğinde. S. A isimli yorumcu kampanyaya verdiği destekte arkadaşının parasızlıktan okulu bırakmak zorunda kaldığını açıkladı. İşte o yorum: ‘’2 çocuğu da öğrenci olan bir aile sadece çocuğu okusun diye başını sokacağı eve 1000 TL kira ödüyor. Bunun elektriği, suyu, mutfak masrafları, otobüs parası, giyim parası, kitap parası hariç sırf bu kiralar yüzünden benim 2 arkadaşımın ailesi ‘Dön kızım hakkından gelemeyiz’ dedi. Benim bildiğim 2 öğrenci şu anda okulunu bırakmak zorunda kaldı. Neden? Isparta’da yaşam pahalı diye. Daha kimler kimler bırakmıştır. Çoğu aile çocuğu okusun diye evinde aç yatarken buranın insanları neyin peşinde? Bırakın artık öğrencinin üzerinden fahiş fiyatlar kazanmayı günahtır! Çocuklar buraya okumaya geliyor ama bunlar yüzünden kötü şeylere sevk ediyorsunuz. Bu şehri öğrenci değil vatandaşlar bozuyor.’’

 

Bu haber 717 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...