“Başarılı çalışmaları artarak devam edeceğine inanıyorum”

30 Temmuz 2015 18:58

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu, 2015 Yılı Temmuz ayı toplantısı Burdur’un Bucak İlçesi’nde Karacaören Köyü’nde gerçekleştirildi. Burdur Valisi Hasan Kürklü bir yılı tamamladığı BAKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı görevini Isparta Valisi Vahdettin Özkan’a devretti. Vali Özkan, “Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini şahsıma devreden Burdur Valimiz Sayın Hasan Kürklü’ye, Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kalkınma Kurulu Başkanı ve üyelerine, BAKA’nın değerli çalışanlarına ve çalışmalarda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAKA Yönetim Kurulu’nun Burdur’daki Temmuz ayı olağan toplantısı, BAKA’nın mali destek programından proje desteği alarak alternatif turizm alanında faaliyet gösteren Karacaören Baraj Gölü kıyısındaki Saklı Göl Evleri tesislerinde gerçekleştirildi. BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Karacaören’de  Bucak Kaymakamı İsmail Bayata, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ve Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu karşıladı. BAKA Yönetim Kurulu’nun Isparta Valisi Vahdettin Özkan başkanlığındaki toplantısına: Antalya Valisi Muammer Türker, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman Karakaya, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu toplantısının açılış konuşmasında BAKA Yönetim Kurulu üyelerini kurul üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Burdur Valisi Hasan Kürklü, Yönetim Kurulu Dönem Başkanlığı’nı Isparta Valisi Vahdettin Özkan’a devrederek başarı dileklerini iletti. BAKA’nın Burdur, Isparta ve Antalya’nın sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunmak, değişen ulusal ve uluslararası rekabet koşullarına bölgenin uyum sağlayıp kabiliyetinin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere çeşitli projeler ve faaliyetler yürüttüğünü belirten Vali Vahdettin Özkan, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı; Yönetim Kurulunun önderliğinde, danışma organı olan Kalkınma Kurulu ve konusunda uzman teknik kapasitesi yüksek personeliyle pek çok alanda başarılı çalışmalar yürütüyor. 2009 yılında kurulduğundan günümüze kadar Ajansımız aracılığıyla sağlanan mali desteklerle özel sektörün KOBİ projeleri ile desteklenmesi, belediyelerin ve il özel idarelerinin turizm ve çevre altyapısının geliştirilmesi için desteklenmesi, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da çeşitli altyapı projeleri, kümelenme, lojistik, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve dezavantajlılara yönelik altyapı geliştirme projeleri gibi çeşitli konularındaki faaliyet ve projelerin desteklenmesi uygulamaları devam ediyor. Bugünkü gündemimizde yer alan konular arasında 2015 yılında Ajansımızın sağlayacağı Doğrudan Faaliyet Desteği için başvuran projelerin değerlendirmesi yapılacak. Bu itibarla önümüzdeki bir yıl süresince Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüteceğim BAKA’nın geçtiğimiz dönemlerde yürüttüğü başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini şahsıma devreden Burdur Valimiz Sayın Hasan Kürklü’ye, Yönetim Kurulu Üyelerimize, Kalkınma Kurulu Başkanı ve üyelerine, BAKA’nın değerli çalışanlarına ve çalışmalarda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Yönetim Kurulu üyeleri, BAKA’nın mali destek programından aldığı destekle turizme kazandırılan Saklı Göl Evleri tesislerini gezdi. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, Kızılçam ve Sığla ormanlarıyla çevrili tesisin Karacaören Baraj Gölü manzarasına sahip ahşap ve çadır göl evlerini gezdi ve tesisin alternatif turizm kapsamında önemli olduğunu belirtti.

 

Bu haber 748 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...