Gölü kirletip çıkan ürünü yemek akılsızlıktır!

30 Temmuz 2015 19:00

SDÜ Su Ürünleri Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç. Erol Kesici, Eğirdir Gölü’nün arsenik ve kimyasallar açısından tehlikeli durumda olduğunu belirterek, ‘’Gölü kirletiyorsunuz, o kirli sudan besin elde ediyorsunuz ve yiyorsunuz. Hastalandığınız zaman da kader diyorsunuz. Bu kader değil akılsızlıktır.”

Son dönemde hava sıcaklığının artmasıyla Eğirdir Gölü’ne plan rağbet giderek arttı. Ancak SDÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, göldeki kirliliği hatırlatarak vatandaşları uyardı. Hem göle girenleri ve hem de o gölden besin elde edip tüketenleri uyaran Kesici, acı gerçeği bir kez daha paylaştı.

KİRLETİYORSUNUZ, BESİN ELDE EDİYORSUNUZ SONRA DA ONU YİYORSUNUZ!

İlk olarak göldeki kirliğe dikkat çekerek bu gölden besin elde edenleri uyaran Kesici, ‘’Göl kirlilik açısından çok tehlikeli sınırlar içerisindedir. Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da göldeki kirlilik durumunu gündeme getirmişti. Ben de birçok toplantıda bunu dile getirdim. Arsenik ve kimyasallar açısından göl tehlikeli durumdadır. Gölü kirletiyorsunuz, o kirli sudan besin elde ediyorsunuz sonra da onu yiyorsunuz. Bu akıl dışı. Hastalandığınız zamanda kader diyorsunuz. Bu kader değil akılsızlıktır’’ dedi.

GÖLDE JETSKİ NE ARAR?

Öte yandan göle serinlemek amacıyla girenleri de uyaran Kesici, son 10 günde 2 gencin gölde hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, gölde jetskinin kullanılmasının yasak olduğunu belirtti. Ölümlerden birinin jetskiden düşme sonucu meydana geldiğini ifade eden Kesici, ‘’Eğirdir Gölü kirlilik ve dolgu alanı oluşturma açısından dip tarafı çamurlarla kaplı. Bu çalışmalarla da tespit edildi. İlk olarak jetski ve bu tür kullanımlar ile yüzme bilmeyenlerin gölü kullanmasına bakılması gerekir. Buna müsaade edilmemesi lazım. Plajda jetski ne arar, ne için kullanılır? Bunların kullanımları yasaktır’’ diye konuştu.

Bu haber 830 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...