Isparta taşı ANDEZİT, DÜNYA MARKASI oldu

8 Ekim 2015 19:19

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, Isparta taşı andezitin artık bir dünya markası haline geldiğini söyledi.

Fabrikaların her geçen gün verim yükseltisinin arttığını dile getiren ve imal edilen ürünlerin kalitesini yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, andeziti dünya taşı yaptıklarını belirtti.

ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası ve Beton Parke Üretim Tesisleri’nin kurulma amacının belediyeye üretim yapmak olarak belirlendiğini söyleyen Başkan Günaydın, “Bugün gelinen noktada andezit taşımız özellikle Almanya’nın Nürnberg kentinde yapılan fuardan sonra dünya taşı haline gelmiştir. Türkiye’de birçok ile Isparta’nın taşını satıyoruz, yine Türk Devletlerine ve saraylara bizim taşımız gidiyor. Elde ettiğimiz bu başarılardan dolayı rehavete kapılmıyoruz. Kalitemizi daha da arttırarak yeni hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz” dedi.

Çayboyu’nda bulunan 6 köprünün restore işleri yapılırken, bu köprülerin zeminlerinde de bu taşları kullanma amacında olduklarını kaydeden Günaydın, “Köprülerimizin tabanlarını asfaltla kaplamak istemiyoruz. Köprülerin daha nostaljik görünmesini amaçlıyoruz. Isparta’mızın gurur duyacağı eserlerin yapılmasını istiyoruz. Her çalışmamızın şehrimize faydalı olmasını istiyoruz. Yapılan çalışmalarımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 1007 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...