“Ak Parti Türkiye’yi değiştirdi ve dönüştürdü”

9 Ekim 2015 19:08

AK Parti Milletvekili adayı Yüce, “Başbakanımızın açıkladığı üzere 250 lira gibi bir rakamla emeklilerimiz ev sahibi olabilecek. Bunları eskiden yapmıyorlardı. Çalışanlardan kesintiler inşallah kaldırılacak, kaldırıldı zaten. Her ay ilave 100 lira zam verilecek” dedi.

Ak Parti Milletvekili adayı Said Yüce, Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak emeklilerin taleplerini ileten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal; “Isparta’da 76 bin civarında emekli mevcut. Derneğimize 15 bin emekli üye kayıtlı. Bu Isparta’da en büyük kitle. 300 bin civarında seçmeni olan Isparta’nın 76 bin emeklisinin eşini de olduğunu düşünürsek 150 bin kişiye tekabül ediyor. Isparta’da bu kadar emekli olması memleketimizin emekli şehri olması demektir.

Siyasi partiler bizlerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Allah nasip eder de Isparta Milletvekili olursanız biz emeklilerin yanında yer alacağınızı ve sorunlarımızı çözeceğinizi umuyoruz. Emeklimizin derdi çoktur. Siyasi partilerin derdi emeklinin peşindedir. Çünkü emekli büyük bir oy potansiyelidir. Ama maalesef içinde bulunduğumuz şartlarda emeklimiz bir kenara itilmiş, zar zor şartlarda geçinmek için mucizeler yaratan kitle olmuştur. Bu kitleyi kurtarmak tabii iktidardaki partilerin ve siyasilerin ellerindedir. Siyasiler kendilerini düşündükleri gibi emekli ve asgari ücretliyi de düşününce belki bu ortamda biraz daha nefes alınır” dedi.

Başkan Abdülkadir Ersal, konuşmasının devamında önemli bir uyarıda da bulunarak; “Eğer Isparta’dan seçildikten sonra, Çünür’ü geçtikten sonra Isparta’yı unutacaksanız biz de sizi unuturuz. Ama iyi kötü günümüzde bizim yanımızda olursanız emekli her zaman kendisine değer vereni ödüllendirmiştir” açıklamasında bulundu.

Her siyasinin ziyaretinde olduğu gibi dünkü ziyarette de promosyon konusuna değinen Başkan Ersal; “Bizim promosyon olaylarımız var. Bu konuda bize söz vereceksiniz. 2000’den sonraki emeklilerimizin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Isparta’da konut sıkıntımız var. TOKİ ile bir çalışma var. Sayın Başbakanımız 7 Haziran seçimlerinden ve 1 Kasım seçimlerinden önce 250 lirayla emeklileri ev sahibi yapacağını beyan etti. Biz de bundan esinlenerek kayıt almaya başladık. Sayın vekilimiz Süreyya Bey de bu konunun takipçisi olacağına söz verdi. Sizler vekilimiz olduğunuzda bunu en kısa zamanda Isparta’da başlatmak için gayret gösterirseniz seviniriz. Emeklimiz 65 yaşına gelmiş ama evi hiç olmamış. Dünyada mekan, ahrette iman sözümüz var bizim. Bize verilen bir kontenjan var bunu artırmak konusunda neler düşünüyorsunuz. Başvuru sayısı 10 bini geçti. 1200 lira destekleme primi vaat edildi. Kasım maaşında hiç olmazsa emeklimiz bu parayı alsın da rahat alsın” şeklinde konuştu.

Ak Parti Milletvekili Adayı Said Yüce de;  “Geçmişin birikmiş sorunlarını büyük ölçüde çözme imkanı bulduk. Eski Türkiye’de o kadar yanlış işler vardı ki; askeri, yargı vesayetleri ya da medya öyle bir haldeydi ki bir manşetiyle hükümeti indiriyor kaldırıyordu. O günler geçmişte kaldı.

Başbakanımızın açıkladığı üzere 250 lira gibi bir rakamla emeklilerimiz ev sahibi olabilecek. Bunları eskiden yapmıyorlardı. Çalışanlardan kesintiler inşallah kaldırılacak, kaldırıldı zaten. Her ay ilave 100 lira zam verilecek. Görmediğimiz şeyler de var. Hastanelerin kapısında beklemeden, ilaç kuyruklarında beklemeden, yollarda sıkışmadan, her türlü rahatlık içinde yaşamak da bize yansıyan güzelliklerdir. Ak Parti Türkiye’yi değiştirdi ve dönüştürdü.

Isparta’nın 203 köyü var. O köylere gidiyoruz. Bazen muhtarla köylüler birbirine bakıyorlar, vekil gelmiş acaba ne istesek diye. Bazen gülüyorlar. Çünkü isteyecek bir şey kalmamış. Her hizmet götürülmüş, yol yapılmış. Eskiden köylere çamurdan girilmezdi, suyu, elektriği yoktu. Şimdi kanalizasyonu dahil, göletleri, kapalı sistem sulama sistemleri yapılmış. Birbirine bakıyorlar vekilden çocuklarımıza o zaman oyun parkı ya da düğün salonu istiyorlar. Ne kadar güzel bir şey. Bu sevinilecek, iftihar edilecek bir şey. Türkiye nereden nereye geldi ona bakmak lazım. Bu bizim hayat standartlarımıza da yansıyor. 1 Kasım seçimlerinde tekrar istikrarın ve güzel günlerin devam etmesi için destek olmamız lazım” dedi.

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...