“Isparta’nın tarım ve hayvancılık potansiyelini ortaya koyuyoruz”

26 Kasım 2015 18:29

Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, bugün  açılacak olan Tarım ve Hayvancılık fuarının öneminin altını çizerek, “İnşaallah bu Süleyman Demirel Kongre Sarayındaki son fuarımız olacak. Gelecek yıldan itibaren daha geniş alana sahip Gökkubbe’de yapacağız” dedi.

Fuarın üreticisinden tüketicisine tüm kesimleri kapsadığını ve fuarın her geçen yıl daha fazla öneme sahip olduğunu ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, açıklamasında şunları söyledi: “Her yıl Ticaret Borsası’nın tarım ve hayvancılık ticaretine yön vermek, tüccar sayısını artırarak tarımdan kazanılan katma değerin yükseltilmesi amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 11’incisini yarın açıyoruz. Detay Fuarcılık organizasyonuyla Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı’nda pazar gününü kadar açık kalacak fuarın açılış töreni bugün saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Isparta’nın tarım ve hayvancılıktan başka şansı olmadığına bu fuar organizasyonu ile dikkat çekmek istiyoruz. Tarımla iştigal olan, ilgi duyan, çiftçilik yapan, üretim yapan, tarımsal işletme sahibi, tüccar, Isparta’da yaşayan herkesi bu fuara davet ediyoruz. Bu fuar, Isparta’nın tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya konduğu, Isparta’da ‘iyi ki tarım var’ iddiasının ispatlandığı bir organizasyondur. Isparta Ticaret Borsası, ‘Tarımla Sanayileşen Isparta’ misyonu doğrultusunda 11’inci kez bu fuarı başarı ile gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Isparta, tarım ve hayvancılıkta emin adımlarla ilerledikçe, başarılara ulaştıkça bu fuar yaşayacaktır, nesiller boyu düzenlenecektir. Ve bu fuar bir gün uluslar arası mecralarda tanınır ve anılır olacaktır. Geçen 10 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğimize inanıyoruz. Perşembe günü saat 14.00’de açılışı yapılacak fuarımıza tarımla ilgili veya ilgisiz herkesi davet ediyoruz.

Fuarda; damla sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan üreticileri, tarım ilaçları, tarım aletleri, danışmanlık-sertifika firmaları, toprak ve tarımsal analiz laboratuvarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, hayvancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar sektördeki yenilikleri sergileyecekler.

Damla sulama sistemleri, gübre, fide ve fidan üreticileri, tarım ilaçları, tarım aletleri, danışmanlık-sertifika firmaları, toprak ve tarımsal analiz laboratuarları, meyvecilik, ambalaj ve paketleme, soğuk hava depoları, hayvancılık, süt sağma makineleri, bankalar, ihracatçı firmalar, süt sanayi, organik tarım, tarımsal yayıncılık konusunda faaliyette bulunan firmalar tarım ve hayvancılık sektöründe ziyaretçilere sektördeki yenilikleri sunacaktır. Her sene katılımcı firma sayısını ve ziyaretçi sayısını artırarak yoluna devam fuarımız bu boyuttaki bölgedeki tek tarım aktivitesi” dedi.

GELECEK YIL GÖKKUBBE’DE YAPILACAK

Fuarı düzenledikleri yer olan Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayının yerinin düzenledikleri fuara dar geldiğini vurgulayan Başkan Adar; “Bilindiği gibi bu konuyu yıllardır gündeme getiriyoruz ve Belediye Başkanımız da bu konuda yeni bir fuar alanı yapmakta olduğunu bize ifade ediyor. Yaklaşık 5 yıldır bunu gerçekleştiremedik. İnşaallah gelecek yıl yeni bir alanda bu fuarımızı yapacağız. Çünkü, Belediye Başkanımızın bize söylediğine göre; Batıkent Mahallesindeki Gökkubbe Fuar alanı bitmek üzere. Gelecek yıl fuarımızı orada yapabileceğiz” dedi.

 

 

Bu haber 882 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...