Göltaş’ın “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi” yatırımına ödül

11 Şubat 2016 19:13

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve ortakları, Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Programı (MidSEFF) kapsamında finanse edilen” en iyi yenilenebilir enerji” ve “enerji verimliliği” projelerini ödüllendirdi.

Dün saat 14:30 ‘da İstanbul Hilton İstanbul Bosphorus Otel ‘de gerçekleştirilen ödül töreninde;   Göltaş Çimento A.Ş.‘de “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi” yatırımı ile ilgili ödül aldı.

İŞTE DEV YATIRIM

“Göltaş Çimento A.Ş. tarafından gerçekleştirilen, elektrik enerjisi maliyetlerinde tasarruf sağlamak amacıyla üretim prosesinden çıkan atık ısıların değerlendirilmesi için 12 MW gücünde, toplam elektrik enerjisi tüketimlerinin %21 ini karşılayacak ve  iç tüketimden sonra 8,9 MW elektrik enerjisi üretecek olan  “Atık Isıdan Elektrik Enerjisi Üretimi” yatırımı, projenin finansmanını sağlayan  Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (MidSEFF) tarafından Türkiye’de finanse edilen “En Yüksek Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje” olarak seçilmiş ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından ödüle layık görülmüştür. WHR projesi ile geri kazanılan enerji 15.000 konutun ihtiyacına karşılık gelmektedir.

Göltaş Çimento A.Ş. aynı dönemde üretim maliyetini düşürmek ve çimento üretiminde ton başına tüketilen enerji miktarını azaltmak üzere 230 ton/saat kapasiteli 5. Çimento değirmeni yatırımını tamamlamış ve bunun yanı sıra çevresel duyarlılığın gereği olarak toz emisyonlarını 10 mg/Nm³ düzeyinin altına çekmek üzere  4 adet torbalı  filtre yatırımı gerçekleştirmiştir.”

 

Bu haber 692 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...