Binlerce engellinin mutluluğuna ortak oldular

1 Aralık 2012 14:02

SDÜ Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü ve Proje Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, geliştirmiş oldukları ‘Bez Bebek’ Projesinin eğitim çalışmalarının tümhızıyla devam ettiğini belirterek; “Bu proje, binlerce engelli ve engelsiz çocuğumuzun mutluluğuna ortak olmaktır” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı proje kapsamında atölye çalışmaları devam ediyor. Merkez Müdürü ve Proje Yasal Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel; Isparta Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Isparta Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere üç yerdeki atölye çalışmalarını yerinde inceleyerek okul müdür ve öğretmenlerinden bilgi aldı. Bu bağlamda; engelli ve engelsiz çocuklarımızın, idareci ve öğretmenlerinin gözetiminde bez bebek yaparak bir şeyler üretebilmenin oluşturduğu mutluluklarına ortak oldu.

Atölye merkezlerinde yaptığı kısa konuşmasında Açıkel; 'Bez Bebek Geri Geliyor' adlı ekolojik oyuncak projesinin, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından hibe projesi kapsamında olduğunu, Türkiye'de ekonomik sebeplerden dolayı yoğun ilgi gören Uzakdoğu kaynaklı oyuncakların kullanımına, oyuncaklardaki kanserojen maddeli içeriklere ve ekolojik oyuncak sektörüne dikkat çekmek istediklerini, şiddet içeren oyuncakların çocuklarda psikolojik sorunlara yol açtığını ve merkez olarak bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini, kansorejen maddeli ve yurtdışından ithal edilen bebekler yerine, yerli ve sağlığa uygun bebeklerin çocuklarımızla tanıştırılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

 Ayrıca projeye dahil olarak emek ve katkı veren engelli – engelsiz tüm öğrencilerin moral ve motivasyonlarının arttırılmasını ve gençler arasında hoşgörü ve dayanışma ortamının sağlanmasını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek;  engelli ve engelsiz tüm çocuklarla birlikte ekolojik oyuncak atölye çalışmaları ve grup etkinliklerine devam edildiğini, Aralık ayında sergi ve stant aktiviteleri yapılacağını, 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek projenin başarılı olması halinde, İş - Kur'un desteği ile engelliler için gelir elde edilebilecek bir atölye kurulmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Bu haber 1412 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...