Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi yatırımlara ruh katıyor

3 Mayıs 2016 16:19

Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi, Isparta Belediyesi’nin yatırımlarına ışık oluyor. 8 sene önce küçük bir atölyede çalışmalarına başlayan ve bugün 32 usta yetiştiren Isparta Belediyesi’nin Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde belediyenin ana yatırımlarına önemli çalışmalar yapılıyor. 

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bugüne kadar Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi’nin kapı ve pencerelerini, Gökkubbe’nin ana giriş kapısı başta olmak üzere şehir süsleme sanatına da büyük destek veren Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Ahşap Ağaç Oymacılığının bir atölye olarak çalışmalarına başladığını ve bugün sanat merkezi haline dönüştüğünü belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, merkezde üniversitelerin güzel sanatlar fakültesinden mezun olan bay ve bayanların çalıştığını söyledi. Bugün gelinen noktada çalışanların her birinin usta haline geldiğini aktaran Başkan Günaydın, şu anda merkezde yapılan çalışmaların piyasada yaptırılmak istense, yaptıracak yer bulunamayacağını dile getirdi. Günaydın, “Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezimizde yapılan kalıcı eserler Isparta’mızın her yerinde görülür hale geldi. Isparta’mızdaki yapılan çalışmalar bu merkezimizin ışığıyla yönleniyor. Isparta’nın yatırımlarına ışık oluyor. Bu sayede kaybolan sanatlarımızı da geri getirmiş olduk. Gökkubbe’mizin milli duygu ve motiflerini yansıtan tüm eserler buradan çıktı. Yine saat kulemiz burada yapılıyor. Isparta Belediyesi olarak bugün yapılamayan eserleri yapılabilir hale getirdik. Yapılan çalışmalar şehrimizin her yerinde görülmeye başlandı. Isparta’mıza ve ülkemize büyük eserler vermeye başlayan bu çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...