“Uçak bakımı ve teknisyenliği konusunda İngilizce eğitimi uygulaması için Uçak getirteceğiz”

21 Mayıs 2016 13:00

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Uçak Bakımı ve Teknisyenliği Eğitimi konusunda İngilizcenin son derece önemli bir dil olduğunu belirterek; “Bu konuda İngilizce olmazsa olmaz konumundadır. Onun için öğrencilerimize uçak bakımı ve teknisyenliği konusunda İngilizce eğitimi uygulaması için Uçak getirteceğiz” dedi.

Uçak konusunda yaptıkları girişimin olumlu sonuçlandığını ifade eden Rektör Çarıkçı, uçağın getirilmesi için Keçiborlu Belediye Başkanından destek istedi. Başkan Yusuf Parlak da, SDÜ’ye bu konuda gereken her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Bilindiği gibi, geçtiğimiz gün Isparta'da Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi Tanıtım Toplantısı yapılmış ve sektörel yatırım alanlarında genç istihdamın desteklenmesi (PYE II) hibe programı kapsamında düzenlenen “Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi” bilgilendirme toplantısı, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi E-8 Amfisi’nde gerçekleştirilmişti.

Söz konusu toplantının açılış konuşmasını yapan Keçiborlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül, teknik alanda eğitim alan kişilerin yararlanabileceği “Uçak Bakım Teknisyenliği Eğitimi”ne katılmak için neler yapılması gerektiğine değinerek öğrencileri uluslararası alanda kabul gören uçak bakım teknisyenliği belgesinin sağlayacağı istihdam alanlarıyla ilgili bilgilendirdi.

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi Tesis Müdürü Selami Dağtekin de havacılık sektörünün hızla geliştiğini, proje kapsamında alınacak eğitimle katılımcıların 193 ülkede geçerli “Uçak Bakım Teknisyenliği Sertifikası”na sahip olacağını söyleyerek eğitimin genç bireylere sağlayacağı faydalara değindi.

BAKA Uzmanı Volkan Demirkıran da proje hakkında detaylı bir sunum yaparak öğrencilerin eğitim hakkında merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak 10 kişinin Süleyman Demirel Havalimanı'nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi sağlanacak. Dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya'nın Hamburg kentinde en başarılı 30 öğrenciye de bir hafta staj yapma imkanı verilecek.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı’nın Isparta'da Uçak Bakımı ve Teknisyenliği Eğitimi konusunda öğrencilerin İngilizce eğitimi uygulaması için Uçak getirtmesi öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...