“Ahilik Tarihimizde Derin Bir Öneme Sahip”

25 Mayıs 2016 18:04

Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural ve heyeti Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ahilik Haftası dolayısıyla, Isparta’da düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak bilgiler veren Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ahmet Tural, “Buradaki amaç geçmişimizi yeni nesle Ahiliği, usta çırak ilişkisini aşılamak. Ahi Evran’ın dediği gibi ‘esnaf eli açık olacak, cömert olacak, komşusu açken tok yatmayacak’ gibi söylemleri hayatta genç esnaf kardeşlerimize aşılamaya çalışıyoruz” derken, Ahilik Haftası’nın hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Ahiliğin kültürün bir parçası olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu kültürün yaşatılması için de belediye olarak yapılabilecek her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Ahilik kültürünün bugünlere taşınması amacıyla yapılan çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Günaydın, Ahiliğin tarihte derin bir öneminin bulunduğunu kaydetti. Çağın gereklerine ayak uydurulması gerektiğini, ancak Ahilik kültürünün de yaşanması ve yaşatılması gerekliliğini vurgulayan Günaydın, “Ahilik kültürünün bugünlere taşınması için gösterdiğiniz çabalara teşekkür ediyorum. Geleneklerimizi bırakmamak gerekiyor” görüşlerinde bulunurken, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...