“AKP ve MHP’nin siyasileri Isparta’nın değerlerine sahip çıkamadılar”

24 Haziran 2016 11:23

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, Isparta halkının seçip meclise gönderdiği siyasilerin şehre sahip çıkamadıklarını belirterek; “Bu nedenle şehrimiz sürekli göç vermekte ve milletvekili sayımızın düşmesi nedeniyle şehrimiz her geçen gün kan kaybetmektedir” dedi.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Kenan Büyükleblebi, dün saat 11.00’de parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, TÜİK verilerine göre Isparta’nın 2016 yılında 4 Milletvekilinden 3 Milletvekiline düşmesini değerlendirerek hem Ak Parti’yi hem MHP’yi eleştirdi.

Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Büyükleblebi şunları söyledi; “Malumunuz Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun açıklamasına göre Isparta Milletvekili sayımız bugün seçim olsa 3’e düşmüştür. 2002 genel seçimlerinde 5 olan 2011 seçimlerinde 4’e düşen Milletvekili sayımız bugün ise 3’e düşmüştür. Yani son on dört yılda temsil gücümüzün % 40’ını kaybettik. Isparta istikrarlı bir şekilde güneşte kalmış bir buz gibi maddi ve manevi olarak her geçen gün erimeye devam ediyor. Bunun analizini yapmamız gerekir.

Isparta’nın siyasi misyonunu 1999 yılında yerel ve genel seçimleriyle 2002 genel seçimlerinden itibaren Ispartalı vatandaşlarımız aynı zihniyet fakat iki ayrı parti olan AKP ve MHP’ye güvenmiş Isparta’nın geleceğini emanet etmiştir. Isparta siyasetini ekonomisini eğitimini, sporunu amatör lige düşürmüştür. Son 17 yıla baktığımızda Isparta sürekli kaybeden taraf olmuştur. YSK’nın bu kararı kaybettiğinin noter onayıdır. Türkiye siyasetine yön veren Isparta’dan yok hükmüne düşmüş bir Isparta meydana gelmiştir.

Isparta’nın muhtarları bile Bakanlara düğme iliklettirirken, 2002 yılından itibaren 10 dolar bahanesiyle teşvikten yararlanamayınca ses çıkaramayan vekillere siyasilere kalan bir Isparta var. Bu AKP ve MHP’nin siyasileri Isparta’nın değerlerine sahip çıkamadılar. Bütün bölge müdürlüklerini kaybettirdiler. Gençlerine esnafına çiftçisine sanayicisine sahip çıkamadılar. Ve nüfus göçü kaçınılmaz oldu.

Isparta’nın meydanından seslenen Bakanların, Başbakanların vaatleri karın doyurmuyor. Yapılan asfalt çalışmaları ekmeğe katık olmadığı gibi halen üretimle alakalı ağızlarından bir kelime bile çıkmıyor. İşsizlikle ilgili bir proje yapamıyorlar.

Görüyoruz ki bu milletin tek çaresi Saadet Partisi’dir. Türkiye’ye bakın hangi il sanayide ilerlemişse orada muhakkak bir Milli Görüş imzası vardır. Hangi iller geri kalmışsa Milli Görüşe ulaşamayan illerdir. Isparta’mız Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisinden mahrum bırakılamaz” dedi.

 

Bu haber 779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...