“Yurtta Sulh Cihanda Sulh”

30 Ağustos 2016 15:56

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu; 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Gökmenoğlu’nun mesajı şöyle: “30 Ağustos 1922 de ki zaferle, sadece vatan toprakları düşmandan kurtarılmamış, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü tüm dünyaya duyurulmuştur. vatanı, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğrunda, nice yokluk ve yoksunluklara rağmen savaşarak gözünü kırpmadan ölebilme özverisini göstermiş olan Ulusumuz; özgürlük ve bağımsızlık yolunda insanlık tarihinin örnek ve ibret olarak göstereceği bir savaşı zaferle taçlandırmıştır.

Türk tarihindeki bu büyük zaferden ders alamayan içeride ve dışarıdaki mihraklar iyi bilmelidirler ki, Türk milletinin tokadı ağırdır. Bugün, kutsal vatan toprağı uğruna milli birlik ve beraberliğimizin sağlanması uğruna şehit olanların torunları aynı amaç için kanlarını, canlarını ne pahasına olursa olsun vermeye devam etmektedirler. Bu milli şuur ve anlayış içerisinde geçmişte ve yakın tarihimizde canlarını veren aziz vatan şehitlerimize bir kez daha cenabı Hak’tan rahmet, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu millet, şehit ve gazilerine minnettardır.

Milletimizin, Malazgirt Meydan Muharebesi’nden Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’na kadar en zor koşullar içinde bile bağımsızlığını korumuş olması, birliğimizin, geleceğimizin ve gücümüzün göstergesidir.

Son olarak 15 Temmuz 2016 günü aynı şekilde milletimize ve vatanımıza yönelik girişilen  saldırıya Türk milleti gereken cevabı vermiştir. Türk milletinin  tek bir yürek ve yumruk halinde birleşerek gösterdiği cesaret, kahramanlık ve vatan sevgisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yükselişindeki en sağlam yapı taşlarından biridir ve 15 Temmuz günü gerçekleştirilen hainlerin girişimine karşıda  bir kez daha Büyük Millet iradesi taçlandırılmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızı ve bir devlet olmamızı sağlayan 30 Ağustos Zafer'ini bize armağan eden Ulu Önder Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şükranlarımızı sunuyor. “YURTTA SULH CİHANDA SULH” diyerek Türk milletinin bu büyük bayramını şahsım ve Isparta Barosu adına kutluyor, saygılar sunuyorum”.

 

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...