Gezici Kütüphane Okuma Yolculuğuna başlıyor

28 Eylül 2016 18:05

Bakanlık tarafından Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne teslimi yapılan Gezici Kütüphane 1509 adet kitap koleksiyonuyla okuma yolculuğuna başlıyor.

Konu ile ilgili İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle: “Bakanlığımızın 10/11/2015 tarihli ve 210287 sayılı onayı ile 14/06/2016 tarihinde Bakanımız Nabi AVCI tarafından Müdürlüğümüze teslimi yapılan Gezici Kütüphane 26 Eylül 2016 Pazartesi günü hizmete sunulmuştur.

1509 adet kitap koleksiyonuyla hizmete giren olan gezici kütüphane için 21 okul güzergahı belirlenmiştir. Her 15 günde bir aynı güzergaha gidilecektir.

Teknik açıdan donanımlı, estetik iç mekana sahip, her türlü iklim koşullarında kullanılabilen gezici kütüphane aracımızla her kesime uygun güncel koleksiyonların yanında, süreli yayınlar, çocuklar için de kitaplar bulunmaktadır.

Eğitici ve öğretici amaçlar için LCD televizyon ve video oynatıcı, 6 adet internet bağlantısı bulunan diz üstü bilgisayar, 1 adet yazıcı ve fotokopi makinası ile okurlar için tasarlanmış oturma grubu bulunmaktadır.

Kütüphane kullanıcılarımız Gezici Kütüphane hizmetiyle basılı bilgi kaynaklarına, elektronik ortamda sunulan bilgilere ulaşabilecektir. Kullanıcılarımız Kütüphanemize üye olmak şartıyla en fazla 3 adet kitap alabilirler. Süre uzatma işlemi yapmak isteyenler 15 günde bir gezici aracı geldiğinde ya da kütüphanemize telefon açarak veya internet yoluyla süre uzatımı yaptırabilecektir.

Isparta şehir merkezine yakın köy ve kasabalar ile Yazısöğüt Köyü, Sav Gazi Gürelli İlkokulu, Sav Gazi İlkokulu, Büyük Gökçeli İlkokulu-Ortaokulu, Büyük Hacılar Köyü İlkokulu,  Küçükhacılar- Aliköy İlkokulu ve Ortaokulu, Akkent Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Cengiz Gülcü İlkokulu - Şehit Polis Memuru Tolgahan Önal Ortaokulu, Çünür Toki İlköğretim Okulu, M.Tönge Mehmet Köse İlkokulu – Orktaokulu, Bozanönü İlkokulu, Kuleönü İlkokulu –Ortaokulu, Deregümü İlkokulu – Ortaokulu, Yakaören İlkokulu güzergahlar içindedir

Şehir merkezine uzak mahallere de Batıkent Sevim Örnek İlkokulu Binbirevler Şehit K.Akoğuz İlkokulu – Ortaokulu, İMKB Borsa İlköğretim Okulu, Dere Mahallesi Anadolu İmamhatip Lisesi, Fatih Mahallesi Öğretmenler İlkokulu, Anadolu Mahallesi Isparta Anadolu Lisesi, Halıkent İlköğretim Okulu olmak üzere Gezici Kütüphanemiz okuma yolculuğuna başlamıştır”.

 

 

Bu haber 855 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...