Geçici işçiler kur’a ile belirlendi

22 Ekim 2016 13:25

İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak 237 geçici işçi çekilen kur’a ile belirlendi.

Ücretleri ve sigortaları İşkur tarafından ödenen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Isparta’da kamuya alınacak 237 işçi için başvuruların tamamlanmasının ardından dün de söz konusu işçilerin belirlenmesi için Noter huzurunda kur’a çekimi gerçekleştirildi.

Önceki gün saat 10.00’da 6 Mart Spor Salonunda Noteri tarafından gerçekleştirilen kur’a çekiminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kura çekimi sonunda 237 kişinin seçildiğini belirtti. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında kamuda çalıştırılmak üzere ilimize bu yıl 237 kişilik kontenjan verildiğini ifade eden İl Müdürü Ergin; “Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında ilimizde kamuya bu yıl 237 kişi alınacak. İlimizde yaklaşık 7 yıldır uygulanan bu projede bu yılki kontenjanımız çerçevesinde kura çekimimizi gerçekleştirdik.

Bu projenin amacı; Kamu alanlarının düzenlenmesi, yapılması, yeniden imar edilmesine yönelik bir çalışma. Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz kendi alanıyla ilgili ortak alan yapımına ilişkin projelerini bize getirdiler bizde onlara işçi temin ediyoruz. 9 ay boyunca bu işçileri onlar çalıştıracaklar ama ücretlerini kurumumuz verecek. Bu 237 geçici işçiye asgari ücret üzerinden maaş vereceğiz ve sigortalarını da kurum olarak biz ödeyeceğiz. Dolayısıyla bu proje işsizliğin önlenmesine büyük katkı sağlayacak. Hem kamunun ortak alanlarına hem de işsizlerimize bir katkı sağlaması açısından çok önemsediğimiz bir proje” dedi.

Diğer taraftan TYÇP’ye çok talep olduğunu ve daha önce Isparta’ya tanınan kontenjanın talebi karşılamadığını ifade eden Ergin; “Ayrıca önceden sadece okullar bundan yararlanıyordu, belediyeler yararlanamıyordu. Bunun kapsamı da genişledi. Artık belediyeler de yararlanabiliyor. Okullar, belediyeler, camiler gibi yerler bundan yararlanabiliyor. Ancak, bugün alımını yaptığımız işçiler Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışmak üzere alınıyor.

Bugün burada çektiğimiz kur’a ile proje kapsamında başvuruda bulunan toplam 5 bin 932 kişiden 237 kişiyi belirliyoruz. Bu kişiler Milli Müdürlüğü bünyesinde yani okullarda görev yapacak. Tabi bu 237 kişinin tamamı Isparta merkezi için alınmıyor. Sadece 114’ü Isparta merkezde görev yapacak. Diğer kalan bölüm ise ilçelerdeki okullarda görev yapacaklar. Onların alım işini de ilçelerde yapılacak kura çekimleri belirleyecek” dedi. 

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...