Isparta Belediyesi Gül ve Fidan Dikim çalışmalarına başladı

9 Aralık 2016 18:12

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, iklim olarak dikim mevsiminin gelmesiyle geçen yıl başlattığı gül dikim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda ilk etapta getirilen 110 bin gülfidanı toprakla buluşturuluyor. Bu sayının 500 bine ulaştırılması, yine bu yılda en az 100 bin adet ağaç fidanı dikilmesi hedefleniyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kasım ayı sonu veya aralık ayı başında iklim olarak dikim sezonunun başladığını söyledi. Dikim sezonuna geçilmesiyle birlikte şehre gül ve ağaç fidanları dikim çalışmalarına başlandığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen yıl 280 bin adet gülfidanının toprakla buluşturulduğunu belirtti. Bu yılda gül dikim çalışmaları devam edecek ve bu kapsamda klasik güller, peyzaj gülleri, nostalji gülleri, masal gülleri ve sarmaşık gülleri olmak üzere çeşitli renklerde ilk partide 110 bin adet gül getirildi. Gelen güllerin dikim çalışmalarının Gökkubbe Fuar Merkezi çevre düzenlemesi ve kavşaklarda başlandığını kaydeden Günaydın, “Isparta gül merkezi olacak” dedi. Gül dikim çalışmalarının 500 bin adede tamamlanacağını ifade eden Başkan Günaydın, “Gül ve ağaç dikimlerimiz hiç durmadan devam edecek. Gül dikiminin yanı sıra yine ağaç dikim çalışmaları da devam ediyor. En az 100 bin adet ağaç fidanı dikeceğiz. Bu yıl da rekor seviyede gül olacak. Bu güzel çalışmaların yaşanabilir şehre katkısı olacaktır” dedi.  

Isparta’da 1,5 yıldan buyana şehir süsleme sanatı gerçekleştirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmalara geçilebilmesi için belli altyapı hizmetlerinin de bitirilmesi gerektiğine işaret etti. Günaydın, bu kapsamda bugüne kadar 260 km yağmur suyu altyapısı, binlerce dağıtılmış ızgara konulduğunu yine 30 km yağmur suyu bypass hattının yapım çalışmalarının yapıldığını aktardı. Yine otoparkların hizmete sunulduğunu kaydeden Başkan Günaydın, bu çalışmaların ardından şehir süsleme sanatına geçildiğini belirtti. 2 sene içerisinde şehir süsleme sanatının kentte belirgin bir şekilde görüleceğini söyleyen Günaydın, yine bunun yanında büyük projelerinde aralıksız yapım çalışmalarının devam edeceğini aktardı. Tüm yatırımların şehir süsleme sanatı ile iç içe geçeceğini bildiren Başkan Günaydın, “Şehir planlamalarına önem veriyoruz. Isparta, Türkiye’nin en iyi şehri değil, Avrupa’daki şehirlerle yarışacak. Yapılan bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...