9 sporcu Karate Türkiye Şampiyonası’nda

23 Mart 2017 16:11

Burdur’da yapılan Okul Sporları Gençler Kız-Erkek Karate Grup Müsabakalarına Isparta’dan 10 sporcu katılarak 9’u Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Okul Sporları Gençler Kız-Erkek Karate Grup Müsabakaları Burdur'da yapıldı. İki gün süren müsabakalar heyecan dolu maçlara sahne oldu.

Hüsnü Bayer Spor Salonu'ndaki müsabakalara Afyon, Denizli, Manisa, Konya, Isparta, Bursa, Uşak, Muğla, Aydın, İzmir, Antalya, Yalova, Kilis, Aksaray, Kütahya, Eskişehir, Karaman ve Niğde illerinden 300'ün üzerinde sporcu katıldı. Müsabakalar sonunda dereceye girenler Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

"4 ERKEK ÖĞRENCİ SPORCUMUZ DA FİNALDE"

Okul Sporları Gençler Grup Müsabakaları Burdur elemeleri birinci gün erkekler müsabakaları ile sona erdi. Ancak İlk dört dereceye giren sporcuların finale gidebildiği müsabakalarda; 4 öğrenci sporcuyla ile yarışan Isparta ekibi 1 gümüş ve 3 bronz madalya aldı. Böylelikle 4 öğrenci sporcu da finale katılmaya hak kazandılar.

Zorlu bir gruptan çıktıklarını belirten Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, sporcuları tebrik ederek, final müsabakalarında başarılar diledi.  Ayrıca; sağlık sorunu nedeniyle yarışmaya katılamayan sporcular Mehmet Kaşıak ve Ümran Yelmer’e de acil şifalar dileklerinde bulundu.

Finale çıkan erkek öğrenci sporcular:

1. Yaşar Topçu Gençler A 54 kg İl Birincisi Gruplar İkincisi / Özel AHSEM Sağlık Meslek Lisesi

2. Hamza Abacıoğlu Gençler A 58 kg İl Birincisi Gruplar Üçüncüsü / Özel Boğaziçi Lisesi

3. Yaşar Umut Çevik Gençler A 78 kg İl Birincisi Gruplar Üçüncüsü / Spor Lisesi

4. Bilal Çırak Gençler B 54 kg İl Birincisi Gruplar Üçüncüsü / Isparta Mesleki Ve Teknik A. Lisesi

"KIZLARIMIZDAN 4 FİNAL; 3 ALTIN + 1 GÜMÜŞ"

Okul sporları Burdur Grup Elemeleri, ikinci gün yapılan kızlar müsabakaları ile sona erdi. Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş, “6 sporcu ile katıldığımız müsabakalarda öğrenci sporcularımız 4 final yapmışlar ve final müsabakaları sonunda 3 altın ve bir gümüş madalya kazanmışlardır. Gün sonunda gelen bir bronz ile finale 5'nci öğrenci sporcumuzu göndermenin sevincini yaşadık. Sporcularımızı tebrik eder başarılarının artarak devamını dileriz” ifadelerinde bulundu.

Finale çıkan kız öğrenci sporcular:

1. Figen Yıldırım: Altın/ Nokta Temel Lisesi

2. Büşranur Söğütcepinar: Altın /Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi

3. Elif Miraç Serin: Altın / Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi

4.Ahsen Çeltik: Gümüş / Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi

5. Sevcan Şahin: Bronz / Spor Lisesi

 

 

 

Bu haber 1303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...