Milletvekili Bakır’dan ‘Orman Haftası’ mesajı

27 Mart 2017 15:45

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Orman Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Bakır’ın mesajı şöyle: “Orman varlıklarının ülkemiz ve dünya için hatta yaşam için ne kadar önemli olduğu okuma yazmaya ilk başladığımız andan itibaren bizlere öğretilmeye başlanır. Ormanlar tüm canlılara hiçbir karşılık beklemeden hizmetler sunar. Adeta bir insan akciğerleri gibi yaşamın devamını sağlar.  Örneğin tarımsal, evsel, kentsel, endüstriyel ve çevresel amaçlı kullanılan erişilebilir tatlı suların yaklaşık %75’i ormanlardan beslenen su havzalarından sağlanır ve ormanlar ekolojik işlevlerinin yanı sıra dünyada 1.6 milyar insanın geçimi için de önem arz etmektedir. Ancak maalesef iklim değişikliği, orman yangınları ve ormansızlaşma gibi baskılar orman ekosistemlerini tahrip ediyor. Bu bakımdan ormanların korunması konusunda daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Bunun için çeşitli projelerle bizlerin bilinçlenmesi ve üzerimize düşün sorumluluklarımızı yerine getiresi gerekir. Suya ilişkin 40’tan fazla yasal düzenleme bulunan ülkemizde, yasal düzenlemelerin bir su yasası ile tek bir çatı altında toplanması gerekiyor. Türkiye’deki su varlığının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için adım atılması gerektiğini düşünüyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde görev yaparken karşılaştığı doğa fakirliğinden ve yeşil örtü yokluğundan dolayı ülkemiz için bir ağacın bile çok öneli olduğunu anlamış ve anlatmıştır. Hatta sağlık nedenleriyle Yalova’da olduğu zamanlarda kaldığı köşkün yanı başında büyüyen ağaç dalları köşkü tehdit eder hale gelmiş, bunu gören görevliler çareyi ağacı kesmekte bulmuşlardır. Ancak Atatürk’e sormadan böyle bir işe kalkışmamışlardır. Gazi Paşa’ya danıştıklarında ise ‘’bir köşk için, bir ağacı feda edemem’’ cevabını alırlar ve İstanbul’dan tramvay şirketinden mühendis ve teknisyenler gelir. Köşk caraskal ile askıya alınır, altına raylar döşenir ve ağır ağır kaydırılarak ağaçtan uzaklaştırılır. Bizler içinde bir ağaç en az bu kadar önemli olmalıdır.

Isparta’nın da göller bölgesindeki konumu ve dünyanın en güzel, en temiz sularına sahip oluşu sebebiyle renk armonisi, zengin bitki örtüsü ve endemik bitki çeşitliğiyle ülkemiz için önemli bir değere sahip olduğunu belirmek istiyorum. Ağacı ve yeşili korumanın bizlere ve gelecek nesillere büyük faydasının olduğunu bir kez daha söylerken, Orman Haftası’nı kutluyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.  

 

 

Bu haber 564 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...