“Yönetimde Formal ve İnformal İlişkiler” SDÜ’de Tartışılıyor

27 Mart 2017 15:50

Yönetim alanında oluşan kavramsal, yöntemsel ve uygulama sorunları hakkında bilgi paylaşımını artırarak bu konuya dikkat çekmek ve yönetim alanına katkıda bulunmak amacıyla Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “I. Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı” başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından İİBF Toplantı Salonu’nda “Yönetimde İnformal İlişkiler” teması ile gerçekleştirilen çalıştayda, 4 oturumda toplam 12 bildiri sunulacak; her bildiri, alanında uzman kişiler tarafından tartışılarak değerlendirilecek ve bildirinin geliştirilmesine katkı sağlanacak. Geribildirimler çerçevesinde geliştirilen konular daha sonra kitap olarak basılacak.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İİBF Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, yönetim ve organizasyon alanına ilişkin yapılan ana akım yaklaşımlardan ayrı olarak farklı bakış açıları oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Erdem “Oluşturduğumuz bilgi birikimleri sonucunda bazı konulara daha eleştirel bakmaya başladık. Özellikle yönetim ve organizasyon alanında nicel, derinlikten yoksun ve yüzeysel bakış açılarının daha yaygın olduğunu görüyoruz. Bizler bunlara biraz daha eleştirel perspektifle bakmak adına bu çalıştayın ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştayın önümüzdeki yıllarda da farklı temalarda devam etmesi için çalışmalarımız olacaktır. Ayrıca bu çalışmalar sonucunda yapılan değerlendirmeler sonucunda her yıl bir kitap oluşturmayı hedefliyoruz.” dedi

Bunun yanı sıra bu perspektifte TÜBİTAK projeleri hazırladıklarını da dile getiren Erdem, projelerin TÜBİTAK tarafından değerlendirme sürecinde olduğunu sözlerine ekledi.

Formal ve informal yapının farklı boyutlarının tartışıldığı çalıştayda “Kavramsal Çerçevede İnformalite”, “İnformalitenin Düzeyleri”, “İnformaliteye Sosyolojik Bakış”, “İnformaliteye Örgütsel Bakış”, “İnformaliteye Ekonomik Bakış”, “Türk Yönetim Kültüründe İnformalite” gibi konularda da bilgilendirmeler ve değerlendirmeler yapıldı.

24 Mart Cuma günü sona erecek çalıştayda, “Yönetimde İnformal Düşüncenin Yeri”, “İnformal Güç”, “Yönetimde İnformal İletişim”, “Türk Yönetim Kültüründe İnformalite”, “İnformal Yönetim Açısından Teknoloji”, “İnformal Gruplar”, “İnformal Çatışma Yönetim Şekilleri”, “Örgütlerde İnformal Öğrenme” başlıklı konular masaya yatırılacak. 

 

Bu haber 540 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...