Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajının İnşaatı Hızla Devam Ediyor

27 Mart 2017 15:52

Ülkemizin dört bir yanını baraj, gölet ve içmesuyu tesisleriyle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta’da yeni tesisler inşa etmeyi sürdürüyor.

Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Isparta’da inşa edilen Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Temelden 44 metre yüksekliğe sahip olacak şekilde inşa edilen baraj ile 5,3 milyon metreküp su depolanabilecek. Şu ana kadar fiziki inşaatın yüzde 50’sinin tamamlandığı baraj hizmete açıldığında, 25 bin 420 dekar tarım arazisi suya kavuşturulacak.

“ÜLKE EKONOMİSİNE 53 MİLYON TL KATKI SAĞLANACAK”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu güller diyarı Isparta’nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak Isparta için gereken ne varsa yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı’nda yüzde 50 fiziki gerçekleştirme sağladık. Önümüzdeki yıl içinde de tamamlayacağız. Barajın sulamasını da inşa ederek 25 bin 420 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Sulama projesi hizmete açılınca ülke ekonomisine yılda 53 milyon TL’lik bir katkı sağlamış olacağız.”

Bu haber 562 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...