“Türkiyenin bekası için evet diyoruz”

28 Mart 2017 17:52

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen Akif Çapraz, basın toplantısı düzenledi. Çapraz, Türkiye’nin bekası için referandumda ‘EVET’ diyeceklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emirleriyle bu göreve atandığını belirten Akif Çapraz, “Biz köklü bir siyasi parti olarak, kendimizi atanmış değil bu davaya kendini adamış kimseleriz. Bu göreve talip olmadık, layık görüldük. Bizi bu göreve layık görenlere teşekkür ediyoruz. Başarımızdan kimsenin şüphesi olmasın! Ekibimizle birlikte gecemizi gündüzümüze katarak, inandığımız dava uğrunda ülkemizi bir adamı ileriye götürmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

MHP’nin çeşitli kademelerinde bugüne kadar görev yapan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ettiğini belirten Çapraz, “Bu bayrağı lekeletmeden MHP’yi Isparta’da en iyi şekilde temsil ettikleri için onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Bugünden sonra da biz, bu bayrağı bir adım ileri götürmenin gayesinde olacağız” diye konuştu.

Yaklaşan Referandum öncesinde de ‘EVET’ diyeceklerini ifade eden Çapraz, “1982 Anayasası’nın barındırdığı darbe ruhu ne yazık ki yapılan 18 madde değişikliğine rağmen giderilememiştir. İki başlı yapının siyasi sorumluluk tarafı Meclis önünde hesap verebilmesi düşünülse de, Cumhurbaşkanı’nın sadece vatana ihanetten yargılanabilir konumda olduğu gözler önündedir. Bu konuda aslında muallaklık vardır. 1991’de bu yasanın geçerliliğinin kalktığına ilişkin yasal boşluk bulunmaktadır. Anayasa’daki çarpık düzen zamanla daha karmaşık bir hal almış, 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 krizi yaşanmıştır. O günün şartlarında TSK, E – Muhtıra vererek, sivil siyaseti tehdit eden açıklaması olmuştur. AKP tarafından getirilen Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi, zaten aksayan parlamenter sistemi iyice normlardan uzaklaştırmıştır. MHP’nin uyarılarına rağmen tahrip edilen sistemin bir an önce düzeltilmesi ertelenemez bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bizim için ‘EVET’ diyen vatandaşlar kadar, ‘HAYIR’ diyenler de değerlidir. Bu referandum süreci ülkemizin birliğine vesile olması gerekirken kutuplaşmaya, ayrışmaya fırsat verilmemesi gerektiğini bildirmek isteriz. Dün olduğu gibi bugün de, ülkemizin ve milletimizin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin olduğu yerde kimse şüphe etmesin; özerklik söz konusu değildir, federasyon olamaz, teröristle pazarlık olmaz, Anayasa’nın ilk 4 Maddesi tartışılamaz, Türkçe’den başka dil kabul edilemez, başka bir millet inşa etme girişimi mümkün olamaz, Anayasa’dan Türk’ün adının çıkarılması kabul edilemez, bebek katiline özgürlük pazarlığı konusu bile edilemez, paralel devlet yapılanmasına müsaade edilemez. MHP’nin olduğu yerde devlet – millet – Cumhuriyet ve Türkiye vardır. Bizim bu vatan için yeminimiz var. Vazgeçmeyiz, vazgeçemeyiz. Onun için devlet için, millet için, Cumhuriyet için ve Türklüğün bekası için ‘EVET’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

MHP’nin hiçbir zaman dinamiklerinden taviz vermediğini kaydeden Çapraz, “MHP’yi, dün CHP ile birlikte hareket etmekle suçladılar. Ama MHP her zaman Türk Milleti’nin bekası için hareket etmiştir. Dün Habur’da PKK’lı teröristler karşılandığında AKP’ye ilk tepkiyi, en sert eleştiriyi yapan biz olduk. O zaman da CHP ile AKP aynı çizgideydi, 7 Haziran seçimlerinde de bunu gördük. 2009’da okyanus ötesini tehdit olarak gördüğünü açıklayan ilk parti biziz. 15 Temmuz sürecine gelindiğinde, aslında biz yıllarca ne olduğumuzu anlatmaktan ziyade, ne olmadığımızı anlatmaya çalıştık. Bize atılan ithamlara cevap verdik. Ama hain darbe girişiminde Ankara’da tek bir siyasi Lider vardı, o da Devlet Bahçeli’ydi.

Başbakan başka şehirdeyken, Cumhurbaşkanı hava sahasındayken, CHP’li Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğu bile bilinmezken, başkentte ülke için dimdik duran tek lider Dr. Devlet Bahçeli olmuştur. MHP, 15 Temmuz gecesi yüklendiği misyonla, darbe girişimini engelleyen en önemli faktörlerden biri olmuştur. Biz, yıllarca faşist, kafatasçı olmakla suçlandık. Ama 15 Temmuz gecesi herkese Ülkücü olmanın gururunu yaşattık. “Hilal bıyıklılar Özel Harekat’tan uzaklaştırılacak” deniyordu, AKP’nin eski bakanlarından biri “Bunların burada ne işi var?” diyordu. Ama görüldü ki, Başbakan’ı Ankara’ya getiren o hilal bıyıklıların kimler olduğunu Ankara camiası çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Çapraz, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin, tabanının yüzde 90’ının ‘HAYIR’ diyeceği iddia edilmekte. Biz, şu anda kongre süreci yaşıyoruz. Bu süreçte hiç olumsuz bir tavır görmedik. Ama CHP’nin İl Başkanı Ülkücülerin ‘HAYIR’ diyeceğine yönelik talihsiz bir açıklama yapıyor. Bu CHP’nin il başkanına kalmadı. İlk önce kendisinin HDP ile nasıl omuz omuza olduklarını görmesi lazım. Kendi Genel Başkan Yardımcılarının terörist cenazelerindeki tabutlara nasıl omuz verdiğini açıklamaları gerekiyor. Bizim Ülkücülüğümüz kendi iç dünyamızdadır. Taban olarak kenetlendik, farklı düşünceleri olan arkadaşlarımız olabilir ama bunu saygı çerçevesi içerisinde dile getirir. Bu hareket, Devlet Bahçeli’nin arkasında ‘EVET’ diyecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...