Yapılan Her Park bir kültür ve düşünceyi barındırıyor

28 Mart 2017 17:54

Isparta Belediyesi, şehre kimlik kazandıracak parkların yapım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak IYAŞ AVM önü ve Modernevler Mahallesi Parkının yapım çalışmaları son hızıyla sürüyor. Karşılıklı bulunan iki park birbirine üstten bağlanacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğünün koordinesinde devam eden çalışmaları inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Her parkımız ayrı güzellik, kimlik, kültür özellikli olarak inşa ediliyor” derken, IYAŞ önünde yer alan parkta köfke ve ahşap tasarımlı saat kulesi ile mermer heykellerle gül tarlaları yer alıyor. Yine Modernevler Parkında da dekoratif lambalar, oturma gurupları ve güller yer alacak.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, park yapım çalışmalarında gelinen son durumu yerinde inceledi. Bölgeye iki park daha kazandırdıklarını söyleyen Başkan Günaydın, Modernevler Parkının önceki halinin düzensiz, duvarlarla çevrili, insanlara kapalı ve kötü bir görünüme sahip olduğunu hatırlattı. Yaptıkları çalışmayla bu alanı halkın kullanımına açtıklarını, park içerisine yürüyüş yolları, oturma guruplarının yer alacağını kaydeden Günaydın, caddenin karşısında bulunan parkla Modernevler Parkının üstten birbirine bağlanacağını belirtti.

Her parka kültür ve güzellik kattıklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Her parkımızın kendisine has ayrı özellikleri oluyor. Sadece yeşillendirme ve çiçeklendirme değil, kültür ve anlam katacak çeşitli objelerde parklara yerleştiriliyor. Bu heykellerin yapım çalışmaları da atölyelerimizde devam ediyor. Her park bir kültür ve düşünceyi beraberinde barındırıyor. Bu çalışmalar da kolay olmuyor. Parklarımızın yapımında kalıcılığı da ön planda tutuyoruz. Parklarımızda gülü ön planda tutuyoruz. Gül tarlaları oluşturuyoruz. Gül konusunda teknik elemanlarımız araştırma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özel seçilmiş rengarenk güllerle şehrimizi donatıyoruz. Bu çalışmalar bahar aylarında Isparta’mızda hissedilecek. Gül hem Modernevler hem de IYAŞ önündeki parkımızda da yer alacak. IYAŞ önündeki parka da köfke ve ahşap ağaçtan yapılmış gül motifli saat kulesi ile birlikte yine tarihten objeler yer alacak. Ergenekon’u anlatan heykeller konacak. Yine Isparta’mız elma ve kirazı ile de meşhur. Bu parkımızda yine elma ve kiraz objeleri yer alacak. Böylelikle şehrimizin meyveciliğini de ön plana çıkarmış olacağız. Kısacası parkımız Isparta’mızı ortaya çıkarmış olacak. Yaptığımız bu çalışmaların halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

 

 

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...