Okullarda Orman ve Ağaç Sevgisi Etkinlikleri

25 Nisan 2017 18:20

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdürlüğü mıntıkasında mevcut bulunan okullarda Orman ve Ağaç Sevgisi temalı bilgilendirme ve eğitim programı düzenlendi.

Bölge Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisleri Arif Yılmaz ve Alime Divrik gözetiminde Isparta, Burdur ve Afyon illerinde eğitim veren okulları kapsayan etkinlikler öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Isparta merkez, Eğirdir, Yalvaç, Şarkikaraağaç, Sütçüler, Çandır, Burdur, Ağlasun, Yeşilova, Bucak, Melli, Kestel, Çamlık, Uğurlu, Gölhisar, Tefenni, Gölova, Dirmil, İbecik, Dinar, Başmakçı ve Dazkırı’ da mevcut bulunan okullarda teşkilatla özdeşleşmiş olan marta ayı başından itibaren orman sevgisinin çocuklara anlatılması, orman ve çevre bilinci aşılanmasına yönelik eğitici programalar düzenlendi.

Programlarda okullar ziyaret edilerek Orman Genel Müdürlüğü  çalışmaların tanıtımıyla ilgili animasyon ve çizgi filim tarzında görsel argümanlar tercih edilerek katılımcıları sıkmadan öğretmek için azami itina gösterildi. Şu ana kadar Isparta ilinde 12, Burdur ilinde 17, Afyon İlinde 3 olmak üzere 32 okulda program yapılarak 4523 öğrenciye ulaşıldı.

Beşikten mezara dostumuz olarak hayatımızın her aşamasında yanı başımızda bulunan orman ve ağaç sevgisiyle ilgili bilgilendirme çalışması okullarda görev yapan öğretmenlerinde yoğun ilgisine neden kaldı. Öğretmenler bu eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları nedeniyle Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne teşekkürlerini arz ederek programların devamı hususunda yeni taleplerini bildirdi.

Program yapılan okullardaki öğrencilere Genel Müdürlük tarafından gönderilen Sincap çocuk dergisi, Dünyadan mektup var hikâye kitabı ve ücretsiz fidan dağıtımı ile ziyaretler sonlandırıldı.

 

Bu haber 489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...