Mutlu Çocuk Festivalinin gün sayısı ve içeriği genişletiliyor

25 Nisan 2017 18:25

Isparta Belediyesince Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 23 Nisan Mutlu Çocuk Festivalinin gün sayısı ve içeriği genişletiliyor. Velilerden gelen talepler doğrultusunda festivalde çocukların ulaşabilecekleri temel ihtiyaçlar da yer alacak. Çocukların festivalle büyük bir sevinç yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu festivalle çocuklarımızın merakları, ilgi alanları ortaya çıktı” dedi.

Isparta Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde ’23 Nisan Mutlu Çocuk Festivali’ düzenlendi. Çocuklar gönüllerince eğlendi, eğlenirken öğrendi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Çocuklarımız büyük bir sevinç yaşıyor. Önümüzdeki yıl bu festivalimizi hem gün hem de içerik bakımından zenginleştireceğiz. Çocuklarımız için her şey bu Gökkubbe’nin altında bulunabilecek” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte Mutlu Çocuk Festivalinde çocuklarla buluştu. Çocuklarla bol bol sohbet eden, onların mutluluğuna ortak olan Başkan Günaydın, çocuklara oyuncak dağıttı.

Festivalde 1-12 yaş arasındaki çocukların eğlenebileceği ve eğlenirken öğrenebileceği etkinlikler düzenlendiğini söyleyen Başkan Günaydın, gelen talepler doğrultusunda festivalin gelecek sene çok daha kapsamlı olarak düzenleneceğini ve festivalin gün sayısının arttırılacağını aktardı. Festivale katılan çocukların büyük bir sevinç yaşadığını anlatan Başkan Günaydın, “Bu festivalin çocuklarımızın eğlencesi için zaruri ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır. Gelecek sene bu festivali geliştirerek daha iyi noktaya taşıyacağız. Çocuklarımız büyük sevinç yaşıyor. Bu festivalle çocuklarımızın merakları, ilgi alanları ortaya çıktı. Burada 1-12 yaş gurubu çocuklarımıza hitap eden bir festival düzenlendi. Çocuklarımızın bu mutlu günlerine ortak olduk, onlara oyuncaklar dağıttık, sevinç yaşasınlar istedik. Burada bize gelen talepler arasında gün sayısının arttırılması, çocuklara yönelik giyim, oyuncak gibi temel ihtiyaçları için de stantlar açılması istendi. Bizde bu talepleri değerlendirmeye aldık. Gelecek yıl çocuklarımızın kaliteli ve ucuz giyim, oyuncak hatta kırtasiye gibi temel ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri stantların oluşturulması gündemimizde. Bu konuda da hemen gelecek yılın planlamalarını yapmaya başlayacağız. Festivalimizin gün sayısını da arttıracağız” dedi.

Festivale çocuklarını getiren ve onların mutluluğuna ortak olan velilerde, Isparta Belediyesinin böyle bir etkinlik düzenlemesinden dolayı memnun oldukların dile getirerek, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Veliler, “Böyle bir etkinlik düzenlendiği için Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederiz. Çocuklarımız için büyük bir eğlence iyi bir hediye. Böyle günlerde milli birlik ve beraberlik olması çok güzel. Umarız bunlar devam eder. Çocuklarımızın bugün güzel hissetmeleri adına bayram tadında bir gün. Keşke biz çocukken de böyle etkinlikler olsaydı. Isparta fuarlara alışıyor, halk da bunlara alışıyor. Bugün torunlarımızla güzel gün geçirdik. Çocuklarımız adına çok mutluyuz. Güzel bir aktivite emeği geçenlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.

Şehir dışından gelen veliler ise, “Organizasyon çok güzel, mekan çok güzel. Belediye Başkanını da başarılı bulduk. Bu kutlamalar her daim devam etsin. Daha önceki fuarlara da gelmiştik. Çocuğum ‘baba mutlaka gidelim’ dedi, çocuğumu sevindirmek için buraya geldik” görüşlerinde bulundular. 

Çocuklarda, “Oyun oynamak ve mutlu olmak için geldik. Seneye de bu oyuncakları getirir misiniz. Atatürk iyi ki bu günü çocuk bayramı yapmış. Herkesin 23 Nisan’ı kutlu olsun” şeklinde mutluluklarını dile getirdiler. 

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen festivalde origami atölyesi, kukla tiyatrosu, uzay çadırı, pepe show, sihirbaz, palyaço, balon park, masal parkı, resim sergisi, kum boyama, maskotlar, hamur atölyeleri, şişme oyun alanları, yüz boyama, müzik aktiviteleri yer aldı.

 

 

Bu haber 567 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...