Çanakkale Zaferinin Kahramanlarından 57. Alay Vefa Yürüyüşü ile anıldı

26 Nisan 2017 18:33

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın organize ettiği 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 57. Alay Vefa Yürüyüşü programı Isparta halkının yoğun katılımıyla yapıldı. 7’den 70’e tüm Isparta halkının birlikte saf tuttuğu Sabah namazı kılındı. Şehitlerimize dua ve Fatihalar okundu.

Çanakkale Müdafaası esnasında 25 Nisan 1915 sabahı düşman çıkarmasını haber alır almaz Conkbayırı’na hareket eden 19. Piyade Tümenine bağlı üç alaydan biri olan 57. Alay’ın yaklaşık 3000 subay ve askeri,  kendilerinden 6 kat daha büyük düşmana taarruz etmiş ve büyük bir kısmı bu taarruzda şehit olmuş ancak çıkarma durdurulmuştu.

Taarruzun ilk on gününde mevcudunun üçte ikisini şehit veren 57. Alay göstermiş olduğu kahramanlıkla dünya tarihine geçmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde Çanakkale Zaferinde büyük kahramanlık gösteren 57. Alay anısına vefa yürüyüşü düzenlendi.

Programa Vali Şehmus Günaydın, askeri ve mülki erkânın yanı sıra vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. Yürüyüşe İstiklal Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle başlandı.

Ardından Vali Şehmus Günaydın ve katılımcılar bayraklarıyla, 102 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nın arkasından Garnizon Şehitliği’ne kadar vefa yürüyüşü yaptı.

Garnizon Şehitliği’nde de Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Çanakkale 57. Alay Vefa yürüyüşü sona erdi.

Vefa yürüyüşünün ardından bir açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın “Tarihimizde müstesna bir yeri olan Çanakkale Zaferi’nde destan yazan 57. Alayımızın şehitlerini anmak, bu devlet, bu millet ve bu bayrak için canlarını seve seve feda eden bütün şehitlerimizi yâd etmek için bu sabah bir araya geldik. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu ruhu ne kadar canlı tutarsak millet olarak yaşadığımız sıkıntılar karşısında o kadar güçlü oluruz ve sıkıntıların üstesinden geliriz. Bu nedenle gençlerimize ve milletimize bu tür faaliyetlerle Çanakkale ruhunu aşılıyoruz. Ecdadımızın yaşadığı büyük zaferleri tekrar yaşamak ve yaşatmak için bu tür organizasyonların sık sık yapmak lazım diye düşünüyorum ve katılan herkese tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...