ISMEK Yaz Okulu açıyor

29 Mayıs 2017 18:00

Isparta Belediyesi, 9-15 yaş arasındaki çocuklar için 13 ayrı branşta ücretsiz yaz okulu açıyor. 15 Mayıs'ta başlayan kayıtlar 16 Haziran'a kadar devam edecek.

Isparta Belediyesi, mesleki ve sanatsal eğitime ara vermeden devam ediyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ISMEK bünyesinde yaz okulu açıyor. 13 ayrı branşta açılacak yaz okuluna 9-15 yaş arası çocuklar katılabilecek. 15 Mayıs'ta kayıt takvimini başlatan Belediye, 16 Haziran'a kadar başvuruları kabul edecek. Belediye'nin ISMEK yaz okulu programında bilgisayar, ingilizce, Almanca, tiyatro, resim, ebru, halk oyunları, bağlama, gitar, basketbol, voleybol, badminton, satranç gibi kurslar bulunuyor. Bu kurslara katılan öğrenciler için kitap okuma, sinema ve oyun saati de programlandı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Veli Kayacan, ISMEK kurslarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"ISMEK ile katılımcıların kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. ISMEK birimimizde 2009 yılında bu yana 27 bin kursiyere hizmet verdik. Azımsanmayacak bir rakam. Isparta nüfusunun 8’de 1’ine ulaşmışız. Bu birimimizde geçtiğimiz dönem 7 çeşit kursumuz vardı. Ama 2015-2016 eğitim-öğretim yılında biz bunu 322 kursa çıkardık. İlk defa 9-5 yaş çocuklarımıza yaz kursu da açtık. Hobi kursları bunlar. Atletizm, basketbol, satranç, gitar, bağlama, tiyatro kursları açtık. Bu kurslarımız oldukça çok talep görüyor. 7’den 70’e herkesi kapsayacak kurslarımız var."

 

Bu haber 952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...