Teknoloji Fakültesi ile ITSO arasında işbirliği protokolü imzalandı

16 Kasım 2017 15:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Fakülte-Sanayi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “6. İşyeri Eğitimi Kurulu Toplantısı” Isparta Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Teknoloji Fakültesinin en önemli özelliklerinden biri olan “İşyeri Eğitimi” modeline değindi. Fakültenin bugüne kadar uygulamış olduğu eğitim modeli hakkında da bilgiler veren Selbaş, mezunların bu projeyle ülke istihdamına sağladığı katkıyı değerlendirdi.

Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 60 günlük yaz stajına ek olarak 8 yarıyıllık mühendislik eğitiminin 1 yarıyılını (7.  veya 8. yarıyılında); sektöründe lider, örnek, yönlendirici, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş firmalarda “İşyeri Eğitimi” adı altında müfredatı planlanmış bir program ile geçirdiğinden bahsetti.

“İşyeri Eğitimi” nin destekçisi olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise üniversite-sanayi işbirliği açısından İşyeri Eğitimi modelinin başarısının gurur verici olduğunu söyledi. ITSO olarak bu modelde köprü vazifesi göreceklerinin de altını çizdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, bu tür projelerin geleceğimiz için umut vadettiğini dile getirerek Teknoloji Fakültelerinin mühendislik fakültelerinden farklı olarak müfredatlarına İşyeri Eğitimi modelini koyduklarını söyledi. Saltan, bu başarılı uygulamanın YÖK tarafından da fark edildiği, diğer mühendislik ve fen fakültelerine de bu modelin 2023 yılına kadar kademeli olarak entegre edileceğini belirtti.

Toplantının sonunda Teknoloji Fakültesi ile ITSO arasında işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol ile tarafların İşyeri Eğitimi için öğrencilere firma bulma, bilimsel ve akademik çalışmaları işbirliği içerisinde yürütmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

Bu haber 512 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...