“Öğretmenlerimizin her zaman yanındayız”

24 Kasım 2017 17:48

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Günaydın’ın mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Başöğretmenliği unvanının kabul edildiği 24 Kasım tarihi, 1981 Yılından beri her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

İnsanlık ve gelecek için cehaletle savaşın en önemli kalelerinden olan öğretmenlik mesleği, gücünü sevgiden alan, emek, fedakârlık, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve dünyanın en saygın mesleklerindendir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” sözüyle öğretmenlerimizin, geleceğimizin inşa edilmesinde ne denli önemi bir görev üstlendiklerini çok açık bir şekilde ortaya koyarak öğretmenlerimize tarihi bir görev vermiştir. 

Her zaman, her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması aşamasında çok önemli bir role sahip olan öğretmenlerimiz, geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve başarının anahtarı durumundadırlar.

Bizler de “Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum” anlayışıyla ülkemizde eğitim öğretim veren saygıdeğer öğretmenlerimizin her zaman yanlarındayız. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da tüm öğretmenlerimizi ve eğitimi,  bütün imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlerin yetişmesinde büyük emeği olan tüm öğretmenlerimizin gününü en samimi duygularla tebrik ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve hain terör saldırıları sonucu şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar diliyorum”.

 

Bu haber 508 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...