“Demokrasimizin gelişmesinde öğretmenlerimizin üstlendiği görev önemlidir”

24 Kasım 2017 17:48

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu “Öğrencilerine vatan sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerdir.” diyerek altını çizdi.

BARO Başkanı Gökmenoğlu açıklamasına şöyle devam etti; “Öğretmenlerin öğrencilerine genel bilgi ve kültürün yanında ahlaki değerleri de öğretmeleri sevgi, hoşgörüyü aşılamaları önemlerini bir kat daha arttırmaktadır. Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde,  sosyal kişiler haline gelmesinde öğretmenlerimizin emeğinin rolü çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde de öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemlidir.

Ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu düşündüğümüz öğretmenlik aslında ülkemizin geleceğidir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Ulusal kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi için eğitimin kaliteli ve bilimsel metotlar ile yapılması gerekmektedir. Bunun içindir ki; öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız içinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu soruna ulusal sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekmektedir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ belirttiği gibi “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür.“ cümlesinden de hareketle büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabileceğini, belirterek,  Bu günlerde de verdiğimiz mücadele de öğretmenlerimizin görevinin büyük olduğunu belirterek; Saygı değer öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutlar saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Bu haber 520 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...