Güller diyarının neden basketbol liglerinde takımı yok?

19 Ocak 2018 18:29

Levent DOĞAN YAZDI

 

Güller diyarının neden

basketbol liglerinde takımı yok?

 

                Hemen hemen tüm dallarda Isparta yetenekli sporcularıyla dikkat çekiyor. Yıllar önce Isparta, basketbolda başarılı iller arasındaydı. O dönemde fizikli olan sporcular, üst liglerde boy göstermek için yoğun çaba sarf ettiler. Isparta’da parlayıp ligde forma giydiler. Hem de gururla 32 numaralı formayı giymek için.

                Geçtiğimiz yıl spor aşığı Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl ve Kulüp Başkanı Halil İbrahim Uysal’ın desteğiyle Bölgesel Erkek Ligi’nde Eğirdir Belediyespor mücadele etti. İlk yıl olmasına rağmen ligi gayet iyi yerde tamamladılar. Hatta o süreçte ilçe spor salonunun zeminin kötü olması nedeniyle Eğirdir Belediyespor maçlarını Isparta’da oynadı. Eğirdir halkı da bu takım bizim ise ilçede oynayın çağrısında bulunmuştu.

Isparta’da oynanan maçlarda tribünler tıklım tıklım doldu. Basketbol Federasyonu, bu yıl EBBL kaldırınca Eğirdir Belediyespor ligden çekilmek zorunda kaldı.

Ulusal spor organizasyonlarında Federasyonların tercih ettiği iller arasında yer alan Isparta Sayın Vali Şehmus Günaydın, girişimleri sonucu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Federasyon Kupası finallerine ev sahipliği yapacak. 31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında Isparta’da gerçekleştirilecek müsabakalarda basketbol heyecanı yaşanacak.

Basketbolda astronomik rakamlar dönmüyor. Yani direkt 2. Lig’de mücadele etmek çok zor değil. Türkiye geneline bakacak olursak bir çok belediye basketbolu destekliyor. Isparta Belediyesi de basketbola el atabilir. Bu oluşum sağlanırsa Isparta basketbolu bağrına basacaktır ve tribünler dolacaktır. Güller diyarı Isparta’mızda bu işin ehli insanlar var. Yönetici, antrenör ve sporcu potansiyeli var. Uşak başardı, Afyon başardı, Isparta neden başaramasın?

ERKEK LİGLERİNDE YER ALAN BELEDİYE TAKIMLARI:

BEKO BASKETBOL LİGİ

SAKARYA BŞB.

İSTANBUL BŞB.

GİRESUN BLD.

1.LİG

AFYON BLD.

SELÇUKLU BLD.

AKHİSAR BLD.

DÜZCE BLD.

SAMSUN BŞB.

YALOVA BLD.

2.LİG

MANİSA BLD.

EDİRNE BLD.

FETHİYE BLD.

MERSİN BŞB.

ERZURUM BŞB.

İZMİR BŞB.

ARTVİN BLD.

BORNOVA BLD.

HALİLİYE BLD.

İNEGÖL BLD.

KEPEZ BLD.

BİLECİK BLD.

MAMAK BLD.

MERKEZEFENDİ BLD.

 

 

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...