“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BU FESTİVALİ DÜZENLEDİK”

24 Nisan 2018 15:12

Isparta Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde ’23 Nisan Mutlu Çocuk Festivali’ düzenlendi. 21 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da başlayan mutlu çocuk festivali 23 Nisan Pazartesi son buldu. 3 gün süren festivalin ilk gününde çocuklar gönüllerince kendileri için hazırlanan etkinliklerle eğlendi, eğlenirken de öğrenme fırsatı buldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan ettiğini hatırlatarak, Atatürk’ün büyük vizyon sahibi bir insan olduğunu belirtti. Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip şanslı bir millet olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yüce Atatürk, Türk Milletinin lideridir” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukların eğlenebilmeleri, eğlenirken bir şeyler öğrenebilmeleri amacıyla bu yıl ikinci kez Mutlu Çocuk Festivali düzenlediklerine değinen Başkan Günaydın, “Çocuklarımızın oyun oymamaları, eğlenmeleri şarttır. Şayet bir çocuk oyun oynamadan, gökyüzündeki Türk bayraklarını görmeden büyürse o çocuğun milli özünde, davranışlarında eksiklik olur. Çocuklar oynamalı, oynamalarına fırsat tanınmalı, her konu hakkında bilgi sahibi olabilmeli. Çocuklarımız özellikle 7 yaşına kadar oynamalıdır. Çocuklarımızın güzel günler geçirebilmeleri amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Çocuklarımız coşku içerisinde günlerini geçirebilmeli. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Atatürk ve Bayrak’ konulu resim yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. 241 kişinin başvuruda bulunduğu yarışmada İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulundan Ecrin Nisa Şeker birinci, Halıkent İlkokulundan Beren Gözaçan ikinciliği, Yalvaç İMKB Ortaokulundan Emine Coşkun üçüncülüğü elde etti. Yarışmalarda ayrıca Eğirdir Büyük Başarı Ortaokulundan Fatıma Zehra Şanal, İTO Şehit Mustafa Gözütok Ortaokulundan Nisanur Aydöner ve Senirkent Büyükkabaca Ortaokulundan Emine Turan eşit ödül alan isimler oldu. Değerlendirme sonrasında 25 eser de sergilenmeye hak kazandı. Resim yarışması sonrasında dereceye ve sergilenmeye layık görülen eserler 23 Nisan’a kadar Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde halkın beğenisine sunuldu.

Festivalde ayrıca Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını çizgi romanlarla yaşatmayı kendisine misyon edinmiş olan Sosyal Antropolog – Yazar Suat Turgut da, çocuklara yönelik bir konferans verdi. Turgut konferansında tarihin Türk’le başladığını, Türk’ün çıkarıldığında tarihin olmayacağını belirtti. Türk tarihinden ve kazanılan zaferlerden bahseden Suat Turgut, “Çocuklar bugünlere nasıl geldik, bunun kıymetini bilmeliyiz” derken, gençliğe sahip çıkılması gerektiğinden ve çocukların sanal kahramanlar yerine Türk tarihine ilişkin bilgiler almasının faydalarından bahsederken, “Çocuklarımız insanlığın güneşi, yarınların aydınlığı olacak” şeklinde konuştu.

23 Nisan Mutlu Çocuk Festivali açılışının ardından Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe’de çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla uzun uzun sohbet eden Başkan Günaydın, çocukların mutlu günlerine ortak oldu.

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde 10.00-20.00 saatleri arasında açık kalacak olan Mutlu Çocuk Festivalinde müzik aktiviteleri, masal parkı, uçurtma atölyesi, yüz boyama, balon park, şişme oyun alanları, palyaço, maskotlar, sihirbaz, hamur atölyesi, çizgi karakterler, sokak oyunları, kum boyama, kukla tiyatrosu, uzay çadırı bulunacak. Yine ayrıca Isparta Belediyesinin Ismek takı tasarımı, ebru sanatı, resim, pastacılık kursuda festivalde çocuklarla buluşuyor.

 

Bu haber 421 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...